Går fortsatt:  Skitrekkene på Gålå har fortsatt  å gå, tiltross for konkursen for tre uker siden. Foto: Hilde Oreld/FA
Går fortsatt: Skitrekkene på Gålå har fortsatt å gå, tiltross for konkursen for tre uker siden. Foto: Hilde Oreld/FAVis mer

Nagell-Erichsen kjøper tilbake konkurshotell

Einar Nagell-Erichsen gir ikke opp hotelldrømmen i Gålå. Nå kjøper han tilbake hotellet som gikk konkurs for tre uker siden, men han møter motstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Schibsted-arving Einar Nagell-Erichsen kjøpte Gålå Høgfjellshotell, et skianlegg med fire heiser samt bookingselskapet fra Høegh-familien i 2010, skriver Finansavisen.

Siden han for første gang satset penger på Kvitfjell tidlig på 90-tallet, ble den endelige regningen rundt 300 millioner kroner for hotellanlegget. I 2003 kjøpte Bjørn Borgen og Kenneth Grant konseptet for rundt 65 millioner kroner.

Omtrent samtidig tapte arvingen et større beløp på shippingeventyret «The World», hvor også Brynjulf Skaugen og avdøde Petter C. G. Sundt var involvert.

- På Kvitfjell fikk jeg være med å så, mens andre høster. På Gålå er det andre som har sådd, mens vi kan være med å høste, sa han til DN i 2011.

Så enkelt skulle det ikke bli.

Konkurs For snart tre uker siden gikk nemlig Gålå AS konkurs med rundt 30 millioner kroner i samlet gjeld, etter en begjæring fra Skatt Øst med et krav på 3,2 millioner kroner, skriver Finansavisen.

- Det er med tungt hjerte vi må velge en slik løsning, uttalte Nagell-Erichsen i en pressemelding.

Etter konkursen har man klart å holde noe av virksomheten i selskapet gående.

- Skiheisen har holdt åpent hele tiden. Det var dansk vinterferie i uke syv, og norsk vinterferie i uke åtte og ni. Gålå har også en del utleievirksomhet, som vi har håndtert underveis. Hotellet har imidlertid holdt stengt, sier bostyrer Lise Marken Aasterud i Advokatfirmaet Mageli i meldingen.

Fredag kveld kunne hun bekrefte overfor lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen (GD) at konkursboet hadde funnet en kjøper til virksomheten, en kjøper som pantehaverne hadde akseptert:

Einar Nagell-Erichsen.

Investert mye Hotelleieren betaler nå 10,1 millioner kroner for igjen å få kontroll over hotellvirksomheten.

- Motivasjonen for å komme tilbake til Gålå er at jeg har investert mye her og vil ikke kaste alt over bord, sa Einar Nagell-Erichsen til GD fredag kveld.

Men ifølge lokalavisen møter han massiv motstand. Bare noen få av de 25 ansatte i skiarenaen skal ha takket ja til å bli med videre.

«De fleste vil ikke fortsette å jobbe med Nagell-Erichsen som eier», skriver GD.

Det forhandles også mellom grunneiere og Nagell-Erichsen om alpinanleggenes fremtid. Grunneierne har varslet at de ikke vil leie ut grunn til ham og det jobbes med at grunneiere skal kjøpe eller leie heisene av Nagell-Erichsen.

Flere nyheter Solgte legepraksisen - kjøpte hotell for 2. mill
Var dødelig syk - lekte seg til gründersuksess Godt belegg ga solid bunnlinje for Hilton