Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nagles til al-Qaida

Tre av de ni selvmordsbomberne i Saudi-Arabia er nå identifisert. Alle tre var med i al-Qaida. Fire arresterte kjente til angrepet på forhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle indikasjoner peker mot al-Qaida, sier utenriksrådgiver Adel al-Jubeir til den amerikanske nyhetskanalen CNN.

Innenriksminister prins Naif bin Abdulaziz og al-Jubeir opplyser at de tre som er identifisert var medlemmer av terrornettverket al-Qaida, og at de var svært nær å bli tatt da de slo til i Riyadh og drepte 25 mennesker i tillegg til de ni selvmordsbomberne.

Var på sporet av dem

Fire andre mennesker er tatt etter aksjonen, og prinsen opplyser at de visste om aksjonen før den ble gjennomført. - Alt tyder på at de er medlemmer i al-Qaida, sier prins Abdulaziz til avisa USA Today.

Også USA mener at det var Osama bin Ladens nettverk som gjennomførte de tre koordinerte aksjonene mot de tre boligkompleksene natt til tirsdag.

De tre selvmordsbomberne som er identifisert, var på en liste over 19 personer som de saudiske myndighetene forsøkte å få kontakt med tidligere i mai.

FBI hjelper til

Lista med de 19 ble satt opp etter at de hadde funnet et lager med våpen og eksplosiver i Riyadh. Myndighetene mener det tilhørte en al-Qaida-celle.

Avisa Washington Post melder at over 60 amerikanske etterfoskere nå er i Riyadh, og at dette også omfatter personell fra FBI. Offisielt er de kun observatører.

- De hjelper oss med etterforskningen, sier al-Jubeir til Washington Post.

<B>DØDE: Todd Bair jobbet for et amerikansk selskap i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh. 37-åringen døde i selvmordsangrepene.
VAR ETTER DEM: Innenriksminister prins Naif bin Abdulaziz opplyser at tre av selvmordsbomberne er identifisert, og at de kan koples til al-Qaida.
<B>34 DØDE: 9 av dem var selvmordsbombere som slo til mot de tre boligkompleksene i Riyadh natt til tirsdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media