Nagles til drapet

Den 20 år gamle tiltalte ble i retten i går knyttet enda sterkere til drapet på Dereka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRØBAK (Dagbladet): Per Angel, politioverbetjent ved laboratorieavdelingen til Kripos, konstaterte i sin forklaring at det på den tidligere omtalte telysestaken var påvist en fullverdig biologisk profil fra siktede. På lysestaken, hvor det var slått av en bit, er det funnet håndflateavtrykk fra siktede og blod fra den drepte 16-åringen. Rettens administrator, sorenskriver Finn Kløvstad, spurte vitnet om det kunne herske tvil om at tiltalte hadde holdt lysestaken, og fikk benektende svar:

Blodfortolkning viser at blodet er avsmittet og utovergnidd. Den viser også at lysestaken er ført mot noe som er blødende, og at den ikke har vært truffet av blodsprut mens den lå stille.

Blod fra skade

Tiltaltes blod stammer etter alt å dømme fra en skade som i dagene etter drapet ble påvist på hans ringfinger. Denne skaden kan være forenlig med kutt påført av den kvasse glasskanten i bruddflaten.

Det var også Angel som påviste blod fra Dereka på den jakka siktede hadde på seg drapsnatta.

I motsetning til hva tilfellet har vært de fire foregående dagene, fulgte tiltalte nøye med på det som ble sagt, og gjorde notater.

Nye sko

På slutten av dagen inntok han igjen vitneboksen og innrømmet at han ikke lenger sto ved sine tidligere forklaringer om at han hadde kjøpt de mye omtalte skateskoene i 2001. Aktoratet hevder han hadde disse skoene på seg drapsnatta. Støttet av utskrifter fra bankkortet vedgikk han nå at skoene var kjøpt 18.06.2002. De var altså ikke mer enn et halvt år gamle da de, som han og hans mor tidligere har påstått, ble kastet før jul 2002.

Etterforskerne har funnet flere avtrykk av slike sko på drapsstedet.

Flere vitner har forklart at han hadde slike sko fram til dagen da Dereka ble drept.

Det er også funnet en blanding av blod fra offeret og tiltalte flere steder i leiligheten, blant annet på dusjforhenget, i badekaret og på den istykkerrevne ledningen til en mobillader tiltalte angivelig brukte til å kvele Dereka med.