Naiv og beskjeden

SØRUMSAND (Dagbladet): I nærmere ti år jobbet Lars Grønnerød døgnet rundt i farens forretning. Så fikk han helseproblemer og havnet etter hvert i dårlig miljø. Hos politiet er 41-åringen registrert med hele 96 kriminelle forhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vi byttet pistol»

Lars Grønnerød vokste opp i et besteborgerlig hjem på Snarøya i Bærum. Han fikk seg etter hvert en god kjøpmannsutdannelse, og jobbet nærmest døgnet rundt i farens forretning. Den siktede 41-åringens familieselskap har til sammen investert millioner av kroner i over 20 aksjeselskaper.

Lars Grønnerød kunne levd et helt normalt liv, men så havnet han i narkotikamiljøet for rundt ti år siden.

Beskjeden

Faren til den siktede 41-åringen mottok siktelsen med forferdelse.

- Jeg kan ikke fatte det som har skjedd. Jeg har lest om saken i avisene, og jeg må si at jeg er svært overrasket, sa faren til Dagbladet Søndag.

Lars Grønnerød blir beskrevet som beskjeden og litt naiv av barndomsvennene. Etter at han fylte 30 år, havnet han på kjøret og på kant med loven. Han mistet kontakt med sine tidligere venner, og boligen på Oslos vestkant skal ha vært et treffpunkt for flere narkomane.

Real

Personer i narkotikamiljøet forteller til Dagbladet at Lars aldri kunne tenke seg å lure noen.

- Han er veldig real. Tyster aldri på noen.

Lars er oppført i likningen med en personlig formue på nær en million kroner. Dagbladet får opplyst at familien i over 80 år har drevet en bedrift i detaljhandel. Lars Grønnerød har de siste årene mer eller mindre mistet kontakten med foreldrene. De skal flere ganger ha forsøkt å få sønnen på avvenning.

Vil hjelpe politiet

En tidligere kamerat av Grønnerød kan ikke skjønne hvordan hans barndomskompis kunne havne i narkotikamiljøet - hvor han møtte medsiktede Kristin Kirkemo for et par år siden.

- Han jobbet og sleit og virket fornøyd. Jeg vet ikke hva som skjedde, men han snublet på veien, sier han til Dagbladet. Advokat Steinar Wiik Sørvik uttalte i går at Lars Grønnerød var uskyldig.

- Min klient har fortalt det han vet om denne saken til politiet. Det har han gjort for å hjelpe til å oppklare saken. Han hevder sin uskyld, sier Wiik Sørvik.

- Min klient har gitt en forklaring som er helt i samsvar med de faktiske forhold jeg har blitt gjort kjent med.