- Naiv og virkelighetsfjern

Her er reaksjonene på Obamas forsoningstale.

NY START: President Barack Obama ble avbrutt applaus og tilrop under den time lange talen han holdt i Kairo i dag. Foto: REUTERS/Larry Downing/SCANPIX
NY START: President Barack Obama ble avbrutt applaus og tilrop under den time lange talen han holdt i Kairo i dag. Foto: REUTERS/Larry Downing/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Mye ble sagt og skrevet om president Barack Obamas forsoningstale på forhånd.

Nå i ettermiddag kommer reaksjonene. Ikke uventet kommer den mest uforsonlige kritikken fra rasende israelske bosettere.

- Hussein Obama har kjøpt arabernes løgner, som alltid er blitt fortalt med besluttsomhet og frekkhet, på bekostning av den jødiske sannhet, som er blitt fortalt med en usikker stemme, heter det i en pressemelding fra Yesha Council, en paraplyorganisasjon for jødiske bosettinger.

En talskvinne for de israelske bosettingene avviser Obamas tale som «naiv og virkelighetsfjern», skriver avisa Haaretz.

På tide å stanseDet er foreløpig ikke kommet noen umiddelbar reaksjon fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu og hans Likud-parti. Netanyahu og Obama står steilt imot hverandre i spørsmålet om fortsatt israelsk nybygging på Vestbredden.

Under den over time lange talen på Kairo-universitetet i dag var Obama helt klar på hvor USA står i spørsmålet:

- USA anerkjenner ikke at man fortsetter med israelske nybyggere. Denne byggingen bryter med tidligere inngåtte avtaler og underminerer arbeidet med å oppnå fred. Det er på tide å stanse nybyggervirksomheten, sa Obama til de 3000 tilhørerne, og ble møtt med følgende tilrop fra salen: «Jeg elsker deg».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer