Naiv. Super?

Navn: Jan Simonsen Alder: 49 Yrke: Stortingsrepresentant

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det er to ting man bør unngå: Å bli mordoffer og å gå til injuriesøksmål. Dette var rådet avdøde høyesterettsadvokat Alf Nordhus ga til folk som vurderte det siste. Hadde han levd i dag, ville han sikkert føyd til et tredje punkt man for alt i verden bør unngå: Å komme på kant med han som eier Fremskrittspartiet. For konsekvensene synes ødeleggende for ens navn og rykte. Og liv.
  • Jan Simonsen har fått oppleve det siste i det partiet hvor Herrens ord gjelder: Den som ikke er med meg, er mot meg. Han la seg ikke flat da bannbullen gikk ut fra det allmektige ektepar Eli og Carl Ivar Hagen mot brødrene Danielsen. Tvert imot, det godslig utseende mennesket fra Stavanger fortsatte å snakke med de to utstøtte, og hva verre var: Han snakket pent om dem i all offentlighet.
  • Det gjør du ikke ustraffet, viser det seg. For da virvles gammel dritt ut av de mørke gjemmer. Hadde han ikke mottatt besøk i selveste Stortinget av en skummel pakistaner som attpåtil var utstyrt med pistol? Det spilte liten rolle at pistolen ikke var ladd, at eieren var med i en pistolklubb og at historien har vært kjent av de foresatte i ni år. For hadde ikke Simonsen tre skarpe skudd stående i sin bokhylle? Og hadde ikke samme pakistaner en avsagd hagle i sitt hjem da han kom i søkelyset etter attentatforsøket på forlagssjef William Nygaard?
  • Jo da. Men Simensens forklaring om at siktelsen mot denne mannen for falsk forklaring seinere ble frafalt, har ikke fått like stort gjennomslag som historien om pakistaneren med pistol på Stortinget. Og dessuten er det sikkert ingen røyk uten ild. Er det nå så sikkert at han likevel ikke er homse, når han skaffer en mann han møtte på gata i Praha jobb som stripper på en homseklubb og selv opptrer på samme sted?
  • Jeg kan ikke fri meg fra å synes godt om en mann som midt oppe i tumultene tør bruke humor og ironi og som sier at han i hvert fall ikke i kommende stortingsperiode vil stå fram som homofil. Det er beundringsverdig at han midt i stormkastene sier han vil ha seg frabedt at ulik religion, seksuell legning og etnisk bakgrunn skal begrense hans muligheter til nye bekjentskaper.
  • Jeg liker derimot ikke hans forslag om å henge ut visse typer lovbrytere med navn og bilde på Internettet. Gapestokken er avskaffet i vårt samfunn. Jeg synes heller ikke om hans forslag om å kutte i kulturbevilgninger eller avvikle garantiordningene for kunstnere. Men jeg skulle ønske det var flere i vårt samfunn som viser så stort hjertelag som denne provokatøren vestfra.