INNBRUDDSUTSATT?: Å fortelle hvor og når du drar på ferie, er ikke det lureste du kan gjøre på Facebook, ifølge reiselivsnæringen. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
INNBRUDDSUTSATT?: Å fortelle hvor og når du drar på ferie, er ikke det lureste du kan gjøre på Facebook, ifølge reiselivsnæringen. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Naive nordmenn varsler om ferien på Facebook

Gjør det lett for innbruddstyver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Godtroende nordmenn annonserer ferieplanene sine på Facebook. Det gjør jobben lettere for innbruddstyver, som dermed kan planlegge «oppdragene» sine for sommeren.

I fjor ble det registrert 29 435 innbrudd i private hjem, en økning på 6 prosent fra året før, viser tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH). Økningen har fortsatt i år, og i første kvartal ble det registrert en vekst på 6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Med denne utviklingen i bakhodet synes FNH og forsikringsbransjen at det nå er på tide å varsle folk om at de ikke må fortelle folk på Facebook om ferieplanene.

- Folk er litt naive, og det er lett å glemme sporene man legger fra seg på nettet. Mange tyver bruker denne type informasjon, og om sommeren er det ekstra viktig å vÃre klar over dette, sier FNHs kommunikasjonsdirektør Leif Osland til Aftenposten.no.

Han mener folk er godtroende når de skriver på Facebook hvor de oppholder seg.

- Dette er noe man absolutt ikke bør gjøre. Sommeren er høysesong for innbrudd, og man trenger ikke gjøre det enklere enn nødvendig for tyvene, sier Osland.

Han får støtte fra assisterende informasjonsdirektør Elisabeth Vennesland i Europeiske.

- Det å annonsere for hele verden hvor man skal på ferie, er som å ikke avbestille avisen når man er bortreist, sier hun.

Hun oppfordrer samtidig folk til å være forsiktige med å legge automatiske fraværsmeldinger på e-post, samt å oppgi på telefonsvareren at man er på ferie.

(NTB)

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer