Naive Nore

Mens Norge kriger for NATO i Afghanistan, synes Aslak Nore det er viktigst å diskutere norske forfattere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aslak Nore forsøker å latterliggjøre forfattere og skuespilleres engasjement mot den NATO-ledete krigen i Afghanistan. Deres engasjement er bare en «lemenmarsj», og han spør hånlig om de i det hele tatt har «tenkt gjennom sine standpunkter». Samtidig forsøker han å løfte fram sitt eget engasjement for krigen. Fordi Nore mener «makta har rett». Det er ikke noe nytt i at det singler i glass når Nore setter pennen til papiret. Men man må spørre seg om han selv har tenkt igjennom sitt krigsengasjement? Som selvgestaltet ekspert lar han seg villig skyve foran «maktas» behov for å tåkelegge debatten.

Halvparten av Norges befolkning støtter kravet om å hente soldatene hjem. Men hvem målbærer dette synet i debatten i dag? Det finnes knapt et politisk spørsmål som er viktigere å diskutere enn et lands deltakelse i krig. Når det politiske landskapet er slik at det på Stortinget kun er SV som faktisk ønsker en debatt om norsk deltakelse i Afghanistan, er det godt at det finnes folk som er villige til å løfte fram disse enormt viktige spørsmålene. Selv om Nore synes det er tåpelig at andre enn et ekspertvelde bestående av ham selv og «makta» bryr seg om at vi er i krig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer