- Naivt å tro at oljen vil redde oss

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er bekymret.

ADVARER MOT OLJEPUTE: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier Norge ikke kan oljen som en hvilepute. Her er Stoltenberg under et tidligere besøk på Mongstad.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ADVARER MOT OLJEPUTE: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier Norge ikke kan oljen som en hvilepute. Her er Stoltenberg under et tidligere besøk på Mongstad. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er usikker på om eurosamarbeidet vil overleve, men mister ikke nattesøvnen. Samtidig advarer han mot å tro at oljen er en garanti mot krise i Norge.

- Jeg sover godt om natten, fordi vi har tatt vare på mulighetene vi har hatt. Vi har vist ansvarlig pengebruk i gode tider og satt av penger til vanskelige tider. Det er det som er problemet for mange land i Europa nå. De har brukt for mye penger og har nå ikke penger til å sette inn når problemene dukker opp, sier Jens Stoltenberg i et intervju med VG.

Han ønsker ikke å svartmale situasjonen, men innrømmer at det som skjer nå er bekymringsfullt.

- Jeg er bekymret for at eurolandene ikke lykkes. Da risikerer vi at millioner av mennesker vil miste jobbene og folk risikerer å tape sparepengene sine. Det vil gi oss en uoversiktlig situasjon. Derfor prøver også eurolandene å unngå at euroen ryker. Men vi kan ikke være sikre på at de lykkes, sier statsministeren.

Stoltenberg forsikrer at regjeringen er klar til å sette inn tiltak for å unngå at Norge rammes.

- Vi kan handle raskt. Vi har beredskap og følger med. Men vi er ikke i en situasjon der jeg vil varsle hvilke tiltak nå, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer