Najaf-angrep i natt

Tusenvis av menneskelige skjold har inntatt Najaf. De er villige til å dø foran Imam Ali-moskeen. Amerikanerne angrep i natt med tungt skyts.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stridsvognene sto i går bare 500 meter fra sjiamuslimenes største helligdom. Kampene startet grytidlig idag, irakisk tid. Lyden av tungt artilleri og granater som drønnet kunne høres i byen der hundrevis av mennesker er blitt drept den siste drøye uka.

De siste dagene har massene marsjert i solidaritet til Najaf for å forhindre et amerikansk angrep på moskeen.

Forsøk på dialog

I et forsøk på å unngå blodbad tok åtte medlemmer fra den nasjonale konferansen som konstituerer seg i Bagdad, inn i Najaf i går ettermiddag. De fikk hjelp av amerikanske helikoptre for å komme inn.

Men de fikk ikke møte opprørsleder Moqtada al-Sadr. Han ville ikke ta i den utstrakte hånda fra Bagdad. Grunnen var «amerikanernes fortsatte aggresjon». Utsendingene fikk møte noen av al-Sadrs medarbeidere.

-  Vi ønsker at Moqtada al-Sadrs Mehdi-hær skal omdannes til en politisk organisasjon, og at de evakuerer fra hellige imam Alis mausoleum. Vi lover at vi ikke skal rettsforfølge noen av dem som har søkt tilflukt i helligdommen, sa lederen for delegasjonen, sjeik Hussein al-Sadr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer