Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Najim Laachraoui (t.v) er den andre selvmordsbomberen

Mistenkes for å være den som laget bombene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNA-funn viser nå identiteten til den andre av de to selvmordsaksjonistene på flyplassen Zaventem. Han heter Najim Laachraoui, melder den franske avisa Le Monde i kveld. Laachraoui sprengte seg sjøl sammen med Ibrahim El Bakraoui, som er broren til Khalid El Bakraoui som sprengte seg sjøl på metroen i går.

Najim Laachraoui mistenkes for å være personen som har koordinert angrepene i Paris i november i fjor, skriver Le Monde. The Washington Post skriver videre at Laacraoui antas å være den som har laget Brussel-bombene.

- IS' bombemaker Det har vært mye forvirring rundt hvem som er hvem det siste døgnet. Tidligere i dag meldte en rekke medier at Laachraoui var arrestert av belgiske myndigheter i byen Antwerpen. Offisielle talspersoner sier imidlertid til The Washington Post at dette var feilinformasjon.

Laachraoui skal, ifølge europeiske myndigheter, være terrorgruppa IS sin bombemaker, skriver The Washington Post. 24-åringen var født i Marokko, men vokste opp i Schaerbeek-nabolaget i Brussel og hadde belgisk pass. Han skal ha studert på en katolsk skole, før han ifølge belgiske myndigheter dro til Syria i februar 2013. Det er her han skal ha blitt lært opp til å lage eksplosiver. 

Var sammen med Abdeslam Laachraoui skal ifølge meldinger ha blitt stoppet av ungarske myndigheter idet han reiste sammen med Paris-mistenkte og nå arresterte Salah Abdeslam i september i fjor. De to personene kjørte sammen i en bil, og Laachraoui viste her falske dokumenter. Han reiste under navnet Soufiane Kayal, ifølge belgisk påtalemyndigheter, skriver The Washington Post.

Etter Paris-angrepene i november ønsket belgiske myndigheter å finne en mann ved navnet Soufiane Kayal. Boligen han leide ble kort tid etter Paris, uten resultat. I forrige uke meldte imidlertid belgisk politi at de hadde funnet DNA-et til Laachraoui i denne leiligheten, i tillegg til i et annet hus i Schaerbeek, hvor de også har funnet spor etter eksplosiver.

En fransk talsmann skal også ha sagt til nyhetsbyrået AP at de fant Laachraouis DNA på en selvmordsvest som ble brukt i Paris-angrepene, skriver The Washington Post.

Så seint som mandag sa den belgiske anklageren Frederic Van Leeuw til journalister at landets myndigheter ønsket å finne Laachraoui, fordi han er «npoen som må forklare seg sjøl».

Nå er det for seint. 24-årige Laachraoui sprengte seg sjøl på flyplassen i Brussel.

Hele Norges coronakart