Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Naken Bush ble for sterk kost

Tatt ned fra museumsvegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det tegneserieaktige oljemaleriet «Mann av fritid, kong George» er tatt ned fra veggen i City Museum i Washington DC, melder nyhetsbyrået AP. Karikaturmaleriet viser nemlig en splitter naken George W. Bush, utstrakt på en sjeselong, med ei hånd over de edleste deler. Bak ham står en dresskledd mann - mistenkelig lik visepresident Dick Cheney - som holder fram ei pute med en hybrid av oljerigg og kongekrone på.

Bildet er malt av Washington-kunstneren Kayti Didriksen. Komposisjonen i bildet er en kopi av Édouard Manets «Olympia», som i 1863 klarte å skape nakenskandale i Paris.

For sterkt

Bush-maleriet var en del av utstillingen «Funky Furniture». Utstillingen skulle etter planen åpne i slutten av oktober, men i stedet valgte museumsledelsen på mandag å avlyse hele greia.

- Dette er ikke et kunstmuseum, sier PR-rådgiver Myra Peabody Gossens på vegne av museet.

- De fleste besøkende her er grupper av barn, med lærere som prøver å lære dem historie, la hun til.

Men det var ikke bare den nakne presidenten som ble for sterkt for museumsledelsen.

En annen kunstner hadde laget enn kirkestol med diverse bilder og påskrifter som anklaget tidligere president Ronald Reagan for å å ha gitt blaffen i aids-krisa på 1980-tallet.

- Det var ikke dette vi ba om. Vi trodde vi skulle få funksjonelle møbler, sier Leslie Shapiro, som sitter i museets styre, til Washington Post.

I likhet med resten av styremedlemmene fant Shapiro utstillingen «upassende».

De lokale kunstnerne bak utstillingen, Art-O-Matic 2004, er nå på utkikk etter nye utstillingslokaler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media