FOTGRAFERTE DOKKA SI: Lars Albert Albretsen ble bedt om å pakke sammen naken-dokka, da forbipasserende biler trodde en naken dame ble fotografert blant høyballen på åkeren. Foto: Eirin Rauø
FOTGRAFERTE DOKKA SI: Lars Albert Albretsen ble bedt om å pakke sammen naken-dokka, da forbipasserende biler trodde en naken dame ble fotografert blant høyballen på åkeren. Foto: Eirin RauøVis mer

Naken «dame» på høyballer skapte trafikkaos

Politiet måtte rykke ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Tvedestrand måtte rykke ut til et jorde etter flere meldinger fra bilister som slet med å holde øynene på veibanen. I Fianesvingen ble det meldt fra om nakne damer som ble fotografert på høyballer.

Det var Tvedestrandsposten som først omtalte saken.

Politiet tvitret om at det var fare for nakkesleng, og en politipatrulje ble sendt ut for å foreta «tekniske undersøkelser».

Men da de kom fram til jordet var det ingen nakne damer å se.

- Det var flere som hadde ringt inn og fortalt at det var nakne damer som ble fotografert på høyballer. Undersøkelsene våre avslørte at det slett ikke dreide seg om nakne damer, men en utstillingsdokke, forteller operasjonsleder Per Kristian Klausen til Dagbladet.

Hentet inspirasjon fra Danmark Lars Albert Albretsen er fotografen, som sammen med annen kvinnelig fotograf, hadde æren av å fotografere dokka. Han har vært på fotokurs i Danmark, hvor han blant annet lærte om lyssetting.

 POSERTE FOR BILISTENE: Dokka til Albretsen ble «bedt» om å posere i forskjellige stillinger. Foto: Eirin Rauø
POSERTE FOR BILISTENE: Dokka til Albretsen ble «bedt» om å posere i forskjellige stillinger. Foto: Eirin Rauø Vis mer

- Det har vært en travel sommer på melkegården min, og jeg har ikke hatt muligheten til å fotografere så mye som jeg ønsker. Men i dag var det fint vær, og da tenkte jeg det var greit å endelig teste ut det jeg lærte på kurset, sier Albretsen til Dagbladet.

Det var på hans høyballer bildene ble tatt og han var ikke klar over at fotoseansen kom til bli et hinder for trafikken.

- Jeg oppfattet det ikke som farlig å fotografere på jordet mitt. E18 går midt gjennom gården min og veien var rundt 30 meter fra der vi fotograferte. Men to kvinnelige politibetjenter kom bort allerede etter femten minutter og fortalte at de hadde fått flere meldinger om nakne damer på høyballer.

- Etter det jeg forsto hadde det nærmest vært kamp på politistasjonen om å rykke ut, forteller han og ler.

- Se framover Albretsen ble pent bedt om å pakke sammen dokka si og ta bilder et stykke bort fra veien.

- Betjentene sa at de måtte ta hensyn til trafikksikkerheten, men jeg mener det er utrolig at noen ringer politiet fordi de ser noe de oppfatter som en naken kvinne som blir fotografert.

Operasjonsleder Klausen bekrefter at fotografene ble pålagt å fjerne seg for å lette sikten for bilistene.

- Bilistene bør se framover og ikke til siden. En naken dukke så nær veien kan skape problemer for førerne.