Naken-demonstrasjon i Sevilla

I Sevilla demonstrerer tusenvis av mennesker mot globalisering og mot EUs toppmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Globaliseringsmotstandere rettet lørdag skarp kritikk mot EUs innvandringspolitikk, og et 50-tall demonstranter okkuperte en kirke i Sevilla i solidaritet med sultestreikende nordafrikanere.

Kritikerne mente at EU burde se på innvandrerne som en nødvendig berikelse for de europeiske landene.

- Ordet integrasjon er borte fra EU-forslagene, sa en talsmann for globaliseringsmotstanderne, Carl Haynes.

Et av de viktigste temaene på EU-toppmøtet i Sevilla i helgen er nye begrensninger på innvandringen fra fattige land til Europa.

De om lag 50 demonstrantene som okkuperte en historisk kirke i sentrum av Sevilla, sa at de gjorde det i solidaritet med 400 ulovlige innvandrere fra Nord-Afrika, som har okkupert en bygning på Pablo Olavide-universitetet. De krever rett til å bli i Spania.

Øyenvitner så de 50 demonstrantene, de fleste fra Italia og Frankrike, ta seg inn i kirken samtidig med at det foregikk et bryllup der. 100 støttespillere samlet seg på plassen foran kirken.

Titusener av demonstranter ventes å ta del i en større marsj gjennom sentrum av Sevilla senere lørdag kveld i protest mot EU-toppmøtet og de negative utslagene av globaliseringen.

(NTB)

MOT GLOBALISERING: Motstanderne mot globalisering kledde av seg uten
MAKT: Tyrkias president Ahmed Necdet Sezen, Frankrikes president Jacques Chirac, Spanias statsminister Jose-Maria Aznar og Italias statsminister Silvio Berlusconi under toppmøtet.
SULTESTREIK:</B> 400 immigranter sultestreiker i Sevilla.