Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Naken-fotograf strippes i retten

TØNSBERG (Dagbladet): Fotograf Rolf Tore «Roffe» Kjæran, som tok de omstridte nakenbildene av Aqua-Lene, er tiltalt for bedrageri og forsøk på grovt bedrageri på fem millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sier han er blakk, og hevder han er uskyldig. Nå lever han på sosialtrygd: 4112 kroner i måneden.

Påtalemyndigheten forsøker å strippe nakenfotografen for all troverdighet. I Agder lagmannsrett i Tønsberg i går startet den omfattende svindelsaken mot ham.

Kjent i høst

Kjæran ble berømt etter at det tidligere i høst ble kjent at han hadde solgt nakenbilder av Lene Nystrøm til et internasjonalt pressebyrå.

Han skal sitte på et arkiv på flere tusen bilder av jenter som lot seg avbilde i håp om å bli fotomodeller.
Ingen ble det - Lene Nystrøm ble en stor artist til tross for bildene.

Påtalemyndigheten mener at Rolf Tore Kjæran har sendt ut like mange juksefakturaer som han har tatt nakenbilder - i et forsøk på å bedra bedrifter og institusjoner over store deler av Norge.

Katalogfirma

I en hektisk periode i 1976 sendte hans aksjeselskap Fylkesopplysningen ut fakturaer på flere tusen kroner til firmaer, enten for å få dem til å kjøpe en diskett med et firmaregister eller for å bli med i firmaets tenkte register med dette navnet: «Fylkesopplysningens vare- og tjenesteprogram for fylkeskommunale og kommunale etater.»

Prisen for en slik oppføring var 2423 kroner pr. år.

Nekter skyld

Kjæran nekter all straffskyld. Han hevder at dette var en ærlig virksomhet, basert på avtaler med kjøpere.

I byretten ble han ikke trodd og fikk ni måneders ubetinget fengsel. Nå skal lagmannsretten behandle saken i tre uker og avhøre 55 vitner før den nakne sannhet kommer på bordet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling