Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Naken kamp

Englands mest kjente nudist akkurat nå har så langt blitt arrestert åtte ganger. Nå blottlegger han seg helt - og tar bladet fra munnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Briten Steve Gough har skapt skandale og overskrifter langs landsbygda i England denne sommeren. Han har etterlatt seg mengder av sjokkerte forbipasserende der han kun iført støvler har vandret fra Land's End i sørvest-England til John O'Groats i nordøst-Skottland.

Så langt har han ifølge den britiske avisa The Independent blitt arrestert åtte ganger for hans nakne opptredener og han har tilsammen tilbrakt mer enn én uke i fengsel på diverse politistasjoner i England.

I de fleste tilfellene har tiltalene mot ham blitt henlagt.

Oppdrag

Steve Gough har bare en hensikt med turen sin.

Han vil overbevise hele nasjonen om gleden ved fotturer i Adams drakt, og han vil inspirere andre til å kle av seg når de møter ham på landeveien.

Fram til nå har Goughs identitet forblitt en hemmelighet - og det er også det eneste som ikke har vært synlig ved den glade vandrer. Nå forklarer han hvorfor nakenhet og fotturer i det fri er en naturlig kombinasjon.

Naturlig form

- Jeg forstår ikke hvorfor jeg blir arrestert når alt jeg gjør er å vise kroppen min i dens opprinnelige form, i den formen Gud skapte, sier Gough.

- Jeg vil helst ikke bli arrestert, fordi det forsinker meg, og jeg hadde håpet å komme meg til John O'Groats før september ettersom det begynner å bli litt kaldt da, fortsetter Gough.

Han sier han er opprørt på vegne av sine egne barn over måten samfunnet tvinger barna til å se på kroppen sin som noe de burde skamme seg over.

- Kroppen er ikke noe en burde skamme seg over, vi burde være stolte av den. Etter min mening er det ingenting galt med kroppen min, den er ihvertfall ikke usmakelig eller ekkel. Folk kommer til meg og sier «jeg har ingenting imot det du gjør, men ikke gjør det foran ungene mine». Hvordan kan det skade barn å se menneskekroppen slik den er? spør Gough.

Tilbakeslag

Det er mange som ikke er hyggelige mot Gough. Noen svarer ikke når han sier «hei», mens politiet ved flere anledninger har sendt ham tilbake til hjemmet hans i Eastleigh, Hampshire, slik at han har måttet haike tilbake til stedet han sist ble arrestert.

Dagen før han møtte The Independent tok han seg likevel bryet med å underrette politiet i North Yorkshire om at det var han som var ansvarlig for meldingene om en naken fotturist. Politiet hadde derimot ikke mottatt en eneste klage, og de betraktet derfor saken som avsluttet.

Gough har planene klare for hva han skal gjøre når han er ferdig med turen. Da vil han se etter arbeid som lastebilsjåfør, men han har likevel håp om at nakenvandring kan bli vanlig en gang i framtiden.

- Forhåpentligvis vil det jeg gjør nå betraktes som normalt når mine barn har fått sine egne barn, og folk vil vandre rundt på landet slik jeg gjør nå, avslutter en optimistisk Steve Gough.

NAKEN: Briten Steve Gough kjemper en naken kamp for at du og jeg skal kunne legge ut på fotturer uten en tråd på kroppen.