Corona:

Naken legeprotest

Leger i Tyskland kler seg nakne for å protestere mot mangel på beskyttelsesutstyr under coronapandemien.

NAKNE LEGER: Tyske leger stiller opp nakne for å protestere mot det de mener er manglende beskyttelsesutstyr. Foto: Blankebedenken.org
NAKNE LEGER: Tyske leger stiller opp nakne for å protestere mot det de mener er manglende beskyttelsesutstyr. Foto: Blankebedenken.org Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 70 800 +262
mutantsmittet1 120
døde 622
påvist smittet 114 000 000+369.1K
døde 2 530 000 +8.0K
Se mer

NEW YORK (Dagbladet): En gruppe tyske leger, som kaller seg Blanke Bedenken (Som kan oversettes til «Bare bekymringer» journ. anm.), poserer nakne for å få oppmerksomhet rundt mangelen på beskyttelsesutstyr i helsevesenet under coronapandemien, melder The Guardian.

- Sårbare

- Nakenheten er et symbol på hvor sårbare vi er uten beskyttelse, forklarer en av deltakerne, legen Ruben Bernau, om aksjonen til avisa Ärztezeitung.

I bildene på nettsiden deres poserer legene på kontorene sine, mange med medisinsk utstyr strategisk plasser.

En annen lege, Christian Rechtenwald, forteller at gruppa hadde blitt inspirert av den franske legen Alain Colombié. Han lot seg også fotografere på legekontoret sitt naken, mens han beskrev seg selv og andre leger som «kanonføde» under pandemien.

OVERFYLTE SYKEHUS: Coronapandemien har gitt overfylte sykehus i New York. Nå må lik plasseres i kjølecontainere utenfor sykehusene. Video: Vegard Kvaale Vis mer

Organisert tyveri

Tyske leger har bedt om mer verneutstyr helt siden coronaviruset kom til landet i slutten av januar. Tyske produsenter har også trappet opp innsatsen, men foreløpig klarer de ikke å tilfredsstille etterspørselen.

Politiet i Tyskland har også anklaget organiserte gjenger for å stå bak omfattende tyverier av munnbind og desinfiserende middel fra flere sykehus, skriver The Guardian.

I skrivende stund har Tyskland over 158.000 bekreftede tilfeller av coronasmitte og mer enn 6.000 døde.

Sentraliserer

Tilgangen på beskyttelsesutstyr varierer mye fra region til region. Bayern og Nordrhein-Westfalen har størst problemer.

Sjefen for organisasjonen for tysk medisinsk teknologi, Marc-Pierre Möll, sier til tyske medier at de gjerne ser at myndighetene bidrar til en strukturert opptrapping av produksjonen av verneutstyr.

Tyske myndigheter har svart at de planlegger å sentralisere anskaffelsen av slikt utstyr.

Status vaksinasjon Full oversikt

318 722 (5.9%)i Norge har fått dose nr 1
149 622 (2.79%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer