Corona:

Naken legeprotest

Leger i Tyskland kler seg nakne for å protestere mot mangel på beskyttelsesutstyr under coronapandemien.

NAKNE LEGER: Tyske leger stiller opp nakne for å protestere mot det de mener er manglende beskyttelsesutstyr. Foto: Blankebedenken.org
NAKNE LEGER: Tyske leger stiller opp nakne for å protestere mot det de mener er manglende beskyttelsesutstyr. Foto: Blankebedenken.org Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): En gruppe tyske leger, som kaller seg Blanke Bedenken (Som kan oversettes til «Bare bekymringer» journ. anm.), poserer nakne for å få oppmerksomhet rundt mangelen på beskyttelsesutstyr i helsevesenet under coronapandemien, melder The Guardian.

- Sårbare

- Nakenheten er et symbol på hvor sårbare vi er uten beskyttelse, forklarer en av deltakerne, legen Ruben Bernau, om aksjonen til avisa Ärztezeitung.

I bildene på nettsiden deres poserer legene på kontorene sine, mange med medisinsk utstyr strategisk plasser.

En annen lege, Christian Rechtenwald, forteller at gruppa hadde blitt inspirert av den franske legen Alain Colombié. Han lot seg også fotografere på legekontoret sitt naken, mens han beskrev seg selv og andre leger som «kanonføde» under pandemien.

Organisert tyveri

Tyske leger har bedt om mer verneutstyr helt siden coronaviruset kom til landet i slutten av januar. Tyske produsenter har også trappet opp innsatsen, men foreløpig klarer de ikke å tilfredsstille etterspørselen.

Politiet i Tyskland har også anklaget organiserte gjenger for å stå bak omfattende tyverier av munnbind og desinfiserende middel fra flere sykehus, skriver The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer