Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Naken mann angrep politiet i fleinsopp-rus

Hadde spist 3-400 fleinsopp.

SPISTE SOPP: Spiss fleinsopp, som vist på dette bildet, vokser naturlig ute i norsk natur, og gir en kraftig rus. Foto: Anders Grønneberg
SPISTE SOPP: Spiss fleinsopp, som vist på dette bildet, vokser naturlig ute i norsk natur, og gir en kraftig rus. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Naken, ruset på fleinsopp og med hallusinasjoner om sin tante i Meråker gikk mannen til angrep på politiet. Men 41-åringen var så svett at politiet ikke fikk tak på ham».

Slik lyder ingressen i Adresseavisa i saken om 41-åringen som ble påtruffet naken midt i veien i et boligområde på Munkvoll i Trondheim 25. september i fjor.

En politibetjent ville pågripe mannen, men svett som han var, var han vanskelig å få tak i.

Flyktet naken igjennom hager
Jakten på den nakne soppentusiasten gikk så igjennom hager, over gjerder og en støyskjerm. Da politiet tok ham igjen, gikk han til angrep, og slo etter en av politifolkene.

Det endte i et basketak, men politimannen slet, ifølge dommen med å få tak på tiltalte, fordi han var «glatt, svett og naken», skriver Adressa.

Balletak
42-åringen tok halsgrep på politimannen, sparket, kløp og var «helt vill».

Han tok også et godt tak i lysken på politimannen, og klemte til.

Til slutt løsnet det for politiet, og mannen ble pågrepet.

Ifølge dommen virket den nakne tiltalte helt ufølsom for smerte. Han møtte ikke opp da rettssaken mot ham gikk nylig.


At mannen var under sterk rus under episoden, er det ingen tvil om. Av politiforklaringene går det fram at han før episoden hadde spist 3-400 fleinsopp og tatt amfetamin.


Skulle redde tante

Hallusinasjonene han fikk av fleinsoppen hadde ifølge dommen gjort at mannen hadde fått det for seg at hvis han gikk til Meråker uten å gå på asfalt, så ville han redde en dødssyk tante, og verden for øvrig, skriver Adressa.


I edru tilstand skal 41-åringen være en sympatisk og grei kar, hevdet et politivitne i retten. Soppentusiasten ble likevel dømt i Trondheim tingrett, til fengsel i 60 dager for vold mot offentlig tjenestemann og bruk av amfetamin.Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling