Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Naken mann observert med våpen - tre personer pågrepet

To softgun ble beslaglagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt klokka 15.40 fikk politiet melding om at noen hadde observert en naken mann med skyevåpen i Hanekleiva i Sande i Vesfold.

Like etter politiet fikk inn meldingen satte politiet i gang en væpnet politiaksjon. Tre personer, to menn og en kvinne, er pågrepet. De er fra aldren 22 til 37 år.

Ifølge Drammens Tidene sendte en eller flere av de pågrepne live-sending på Facebook. Ifølge avisa hadde de på det meste 600 seere.

Sperret veien

- Først dro en sivil politipatrulje for å se om det stemte, og det gjorde det. En nakne mannen ble observert ved en campingvogn ved Hanekleiva. Like etterpå kom flere patruljer på stedet og et politihelikopter ble rekvirert, sier Erik Grønnerød, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet sperret fylkesvei 319 på begge sider, og pågrep den nakne mannen sammen med en kvinne, utenfor en campingvogn de skal ha oppholdt seg på. Også en annen mann ble pågrepet.

- Udramatisk

- Alt foregikk udramatisk, de etterkom politiets ordre. Vi har beslaglagt tohåndsvåpen og et enhåndsvåpen, sier operasjonslederen.

Han forteller at politiet foreløpig ikke har sjekket identiteten til de tre pågrepne. De tre pågrepne er kjørt til Drammen politistasjon for avhør.

Han forteller at han er usikker på om våpnene de har beslaglagt er ekte.

Softgun

Politiet i Søndre Buskerud skriver på Twitter nå våpnene viste seg å være softgun.

- Våpen skaper frykt, uansett om det er ekte eller ikke, sier Erik Grønnerød.

Den ene av de pågrepne har erkjent at han hadde våpen i hånda. En av de tre skal også ha vært påvirket av alkohol.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!