Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Naken nordmann amok

Han gikk løs på møblene i en restaurant, gjøv på forskrekkede spisegjester, kledde seg naken og hoppet i Stockholms havnebasseng. I to timer svømte nordmannen rundt mellom Finlands-båtene med en hale av brannmenn, politi og dykkere på slep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ville jakten ved Stadsgårdskaia i Sveriges hovedstad ved 1300-tida søndag skjedde med en skare av nysgjerrige tilskuere. Den åpenbart forvirrede nordmannen ledet an i en katt og mus-jakt som tok to lange og våte timer.

Gikk amok

Dramaet startet da politiet ble tilkalt til Stockholms berømte utkikkspunkt og danserestaurant Fåfängen. Meldingen lød på at en nordmann hadde gått amok. Han slo i stykker inventaret på restauranten og angrep de forskrekkede gjestene.

Da politiet kom, spurtet nordmannen ned mot havna, rev av seg alle klærne og stupte i sjøen. Midt mellom ferjer og lystbåter la han på svøm mot Djurgården.

Politiet sendte en annen patruljebil for å ta imot den nakne mannen på den andre siden, men da han så politibilen, tverrsnudde han og svømte tilbake.

Hoppet på sjøen

Så ble også en brannbåt med dykkere koblet inn i jakten. Etter en lang kamp fikk brannfolkene og politiet heiset nordmannen opp av vannet.

Men ikke før den rebelske svømmeren var dratt over ripa og tyllet inn i et pledd, rev han seg løs og tok en baklengs flopp ned i sjøen igjen.

Etter nok en strabasiøs jakt fram og tilbake fikk jegerne til slutt tak i nordmannen og brakte ham på land. Der sto en lege og ambulanse og ventet. Legen konstaterte at nordmannen ikke var faretruende nedkjølt og sendte ham på sykehus.

FANGET: Den nakne nordmannen ble etter en tids katt oh mus-lek til slutt fanget og brakt opp i en brannbåt.