KONGELIGE: 
Den svenske kongefamilien med kong Carl XVI Gustaf, prins Carl Philip, prins Daniel og Kronprinsesse Victoria under nobelprisutdelingen i Konserthuset i Stockholm fredag.
Foto: Leif R Jansson / Scanpix
KONGELIGE: Den svenske kongefamilien med kong Carl XVI Gustaf, prins Carl Philip, prins Daniel og Kronprinsesse Victoria under nobelprisutdelingen i Konserthuset i Stockholm fredag. Foto: Leif R Jansson / ScanpixVis mer

Naken og beruset mann forsøkte ta seg inn på Nobelprisutdelinga

Verken han eller kameraten ble ønsket velkommen inn til de kongelige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To berusede menn, hvorav en naken, forsøkte i dag ta seg forbi politiets sperringer ved Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm.

Forsøket på å ta seg inn til nobelblanketten, der kongelige i gallakjoler og prisvinnere i snippkjoler feiret med pomp og pakt, gikk imidlertid ikke etter planen.

For både den nakne og den påkledde ble stoppet før de fikk gjort sin entré. Begge ble også pågrepet, skriver Expressen.

 - Vettet har gått ut der spriten har gått inn, sier stasjonssjef ved Norrmalmspolitiet Tomas Karlsson til avisa.

- Ustyrlige Forsøket på å krasje Nobelfesten skjedde rundt klokka 17.30 i ettermiddag. Og de to mennene - begge turister - skal ha fått mye oppmerksomhet for opptrinnet.

- Det var to bråkete og ustyrlige menn, sier Sven-Erik Olsson, ved Stockholmspolitietm til Expressen.

Inne i det ærverdige Konserthuset i Stockholm, ble det delt ut priser for medisin, fysikk, kjemi, litteratur og økonomi. Og prisvinnerne fikk en etter en fikk tildelt sine medaljer og diplomer av kong Carl Gustaf.

Gallamiddag Etter selve utdelingen var det tid for den storslåtte nobelbanketten i Stockholms stadshus, der det dekkes til over 1500 gjester i den store hallen.

Og etter middagen skal det i tradisjon tro spilles opp til fest - som gjerne varer ut i de små timer.