Naken protest mot massebilismen i London

Noen beholdt trusene på.

NAKENPROTEST: Nakne syklister krysser brua Waterloo Bridge over Themsen i London, med Big Ben og Parlamentet i bakgrunnen. Sykkelarrangementet Naked Bike Ride denne helgen var ment som en protest mot uhemmet massebilisme, med tilsvarende arrangementer arrangeres i Seattle i USA, Vancouver i Canada og Auckland på New Zealand. Deltakere som ønsker det, kan beholde trusene på. Foto: REUTERS/Luke MacGregor/SCANPIX
NAKENPROTEST: Nakne syklister krysser brua Waterloo Bridge over Themsen i London, med Big Ben og Parlamentet i bakgrunnen. Sykkelarrangementet Naked Bike Ride denne helgen var ment som en protest mot uhemmet massebilisme, med tilsvarende arrangementer arrangeres i Seattle i USA, Vancouver i Canada og Auckland på New Zealand. Deltakere som ønsker det, kan beholde trusene på. Foto: REUTERS/Luke MacGregor/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det manglet ikke på tilskuere, da rundt 1.200 syklister i helgen la ut på en tur gjennom Londons gater. Mange satt nemlig splitter nakne bak sykkelstyret, mens enkelte for anstendighetens skyld hadde beholdt trusene på.


Nakensyklingen var ment som en fredelig protest mot uhemmet massebilisme og det moderne samfunnets avhengighet av olje. Tilsvarende begivenheter arrangeres i Seattle i USA, Vancouver i Canada og Auckland på New Zealand.

- Jeg hadde egentlig god lyst til å sykle helt naken, men når det kom til stykket, følte jeg meg litt sjenert. Derfor ble det til at jeg behold boksershortsen på, fortalte studenten Adam Peck til gratisavisen The London Paper.

- Det er viktig å få folk til å åpne øynene, og dette burde være en bra måte å gjøre det på, tilføyde han. - Jeg trodde jeg skulle føle meg beglodd, men det gjorde jeg faktisk ikke, sa 26 år gamle Liz Marsh.

Ruten for det snaue ti kilometer lange løpet førte forbi kjente London-landemerker som Trafalgar Square, Covent Bank og pariserhjulet London Eye på sørbredden av elva Themsen. Deltakerne fikk eskorte fra sykkelpolitiet - som riktig nok var iført uniformer.

(NTB)