Naken samurai hogg ned elleve kirkegjengere

Den 26 år gamle mannen kledde seg naken, tok med seg samuraisverd og gikk berserk under en gudstjeneste i London i går. Elleve personer ble skadd før desperadoen ble slått ned med en orgelpipe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte personer er fremdeles på Mayday-sykehuset i Croydon. Flere av dem skal ha livstruende skader.

Mellom fire hundre og fem hundre kirkegjengere var samlet i St. Andrews Catholic Church da den nakne samuraien løp inn i kirka og slo vilt rundt seg. Flere eldre personer ble skadd i panikken som oppsto.

- Han hogg mot alle, sier presten William Agley.

Orgelpipe

Desperadoen ble overmannet av en politimann som tilfeldigvis var i kirka for å følge gudstjenesten. Politimannen reiv tak i en orgelpipe og brukte den til å tvinge samuraien i golvet. Der fikk seks av kirkegjengerne holdt fast desperadoen til politiet kom til åstedet.

De som satt nærmest døra ble de første offrene for samuraien. En mann fikk kuttet av alle fingrene på den ene handa, og fikk i tillegg samuraisverdet gjennom nakken og kjeven. Han greide til slutt å rømme ut av kirka, og ble funnet av ambulansepersonell to kvartaler unna.

Sterke depresjoner

- Dette er de verste skadene jeg har sett i løpet av mine 15 år som lege, sier Kambiz Hashemi. Han er en av fire leger som behandlet ofrene.

Dramaet utspant seg minutter før hundre barn skulle inn i kirken for å be.

Gjerningsmannen sitter i avhør. Det er uklart hva motivet for angrepet er, men mannen har tidligere hatt sterke depresjoner.

ÅSTEDET: Det var i denne kirka 26-åringen gikk berserk med samuraisverd.