Naken-terapi

BERGEN (Dagbladet): Incestofferet skal ha blitt kledd naken, badet og salvet under behandlingen. Nå har Statens helsetilsyn fratatt psykologen bevillingen og gitt advarsel til hans kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I november skal Bergen byrett ta stilling til kvinnens krav på inntil fire mill. kroner mot psykologene - for feilbehandling.

- I denne saken finnes det ingen tapere og ingen vinnere. Jeg har hele tida vært mest opptatt av å forhindre at det som hendte meg skal skje andre, sier kvinnen til Dagbladet.

Kledd naken

Psykologen la opp til såkalt «kroppsorientert psykoterapi» - en behandling Statens helsetilsyn sterkt kritiserer. Det pekes på at det knapt finnes dokumentasjon på at den omstridte behandlingen har effekt.

Det vises blant annet til at det var psykologen som kledde av incestofferet, badet og salvet henne. Han la seg inntil henne mens hun var naken og lot henne suge på tommelen.

Magiske ritualer

I en tidligere uttalelse fra Helsetilsynet heter det at terapien har hatt tilnærmet magiske ritualer av eksorsismeliknende karakter.

Den 48 år gamle kvinnen, som betegnes som ressurssterk, hevder å være påført alvorlige og varige skader som følge av behandlingen. Det hele begynte som vanlig samtaleterapi, men etter hvert la psykologen om behandlingen til såkalt vegetoterapi og koplet inn sin psykolog-kollega som en slags støttekontakt. Etter hvert utviklet det seg et forhold mellom «støttekontakten» og kvinnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer