Naken veggpryd i spørretimen

Oppfordringen om å henge opp bilder av nakne kvinner på kaserneveggene i Forsvaret blir onsdag et tema i Stortingets spørretime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er Kristelig Folkepartis Anne Brit Stråtveit som ber om forsvarsminister Bjørn Tore Godals vurdering av at en byråsjef i Forsvarsdepartementet, i egenskap av redaktør i bladet Soldatnytt, oppfordret soldatene til å henge et bilde av nakne jenter på veggen som en protest mot at en kvinnelig kaptein ved Heggelia Garnison la ned forbud mot slike bilder. Kaptein Cathrine Lie Tunes følte det nedverdigende når hun kom inn for å inspisere rom der det hang nakenbilder på veggen.

Politisk støtte

Stråtveit og hennes to kvinnelige kolleger i forsvarskomiteen, Grethe Fossli og Anne Helen Rui fra Arbeiderpartiet, støtter kapteinen fullt. De mener byråsjefen har gått langt over streken, og at han har opptrådt både kvinnefiendtlig og respektløst. Nå ønsker de forsvarsministeren på banen.

Stråtveit viser til Sverige der det er innført et generelt forbud mot nakenbilder på veggene.

- Mener statsråden at dette er noe som bør vurderes også i Norge, spør hun.

Forsvarskomiteens kvinner gikk for noen dager siden ut med full støtte til Tunes.

- En ting er hva unge soldater kan finne på å gjøre, noe annet er at en redaktør i Forsvarsdepartementet kjører samme løpet. Han burde tenke bedre gjennom hva han gjør. Oppslaget i Soldatnytt har betydning for jentene i Forsvaret og for holdninger til jenter i Forsvaret. Det skader arbeidet for å få kvinner til å søke seg til Forsvaret, sa de tre til NTB for noen dager siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer