Naken villmannsferd mot Tromsø

I stor fart klatret lettkledde og fulle ungdommer på panser og tak - før de blottet seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Tromsø visste ikke hva de skulle tro om morgenens villmannskjøring på E8. Sjokkerte øyenvitner varslet politiet etter hvert som bilen med de unge mennene nærmet seg.

- Først hørte vi fra en trailersjåfør noen mil utenfor Tromsø like før klokka 07. Når han lå i 80 km/t ble han passert av Golf-en som hadde en mann på taket, forteller operasjonsleder Arild Paulsen i Troms politidistrikt.

Avhør når de blir edru

Den fulle mannen sto ifølge vitnet med beina på sidevinduet og kroppen ute i friluft mens han holdt seg fast i takluka. Den ville ferden fortsatte, og politiets tipstelefon sto ikke stille. 2,5 mil før Tromsø ringte en bussjåfør.

- I 60-sonen sto en person ut takluka. En annen sto i boksershortsen på kne på panseret. Idet de passerte dro han ned undertøyet, sier Paulsen til Dagbladet.no.

Politiet kjørte bilen i møte og fikk stanset ferden før de nådde Tromsø. Den edru 18-åringen bak rattet har mistet lappen, og sitter i arresten med sine tre fulle kamerater på 19, 30 og 32 år. De må bli edru før de får sjansen til å forklare seg for politiet. De må svare for mer enn råkjøring.

Hjemmebrent og kniv

- Her er det snakk om blotting, ordensforstyrrelse og å sette seg selv og andre i fare, sier Paulsen bare for å nevne noe.

Politiet fant fire halvannenlitersflasker - to fulle av noe som luktet hjemmebrent. En kniv er også beslaglagt.

- Har du opplevd maken til dette før?

- Nå har jeg jo vært i politiet noen år, og opplevd mye rart. Så det er ikke første gang noen blotter ræva fra bil, men jeg har aldri opplevd at de har gjort det i så høy hastighet, sier Paulsen.

<B>VILLMANNSFERD: </B>Det var fra en VW Golf, som denne, de berusede ungdommene luftet kroppene sine på panser og tak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer