Naken villmannsferd mot Tromsø

I stor fart klatret lettkledde og fulle ungdommer på panser og tak - før de blottet seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Tromsø visste ikke hva de skulle tro om morgenens villmannskjøring på E8. Sjokkerte øyenvitner varslet politiet etter hvert som bilen med de unge mennene nærmet seg.

- Først hørte vi fra en trailersjåfør noen mil utenfor Tromsø like før klokka 07. Når han lå i 80 km/t ble han passert av Golf-en som hadde en mann på taket, forteller operasjonsleder Arild Paulsen i Troms politidistrikt.

Avhør når de blir edru

Den fulle mannen sto ifølge vitnet med beina på sidevinduet og kroppen ute i friluft mens han holdt seg fast i takluka. Den ville ferden fortsatte, og politiets tipstelefon sto ikke stille. 2,5 mil før Tromsø ringte en bussjåfør.

- I 60-sonen sto en person ut takluka. En annen sto i boksershortsen på kne på panseret. Idet de passerte dro han ned undertøyet, sier Paulsen til Dagbladet.no.

Politiet kjørte bilen i møte og fikk stanset ferden før de nådde Tromsø. Den edru 18-åringen bak rattet har mistet lappen, og sitter i arresten med sine tre fulle kamerater på 19, 30 og 32 år. De må bli edru før de får sjansen til å forklare seg for politiet. De må svare for mer enn råkjøring.

Hjemmebrent og kniv

- Her er det snakk om blotting, ordensforstyrrelse og å sette seg selv og andre i fare, sier Paulsen bare for å nevne noe.

Politiet fant fire halvannenlitersflasker - to fulle av noe som luktet hjemmebrent. En kniv er også beslaglagt.

- Har du opplevd maken til dette før?

- Nå har jeg jo vært i politiet noen år, og opplevd mye rart. Så det er ikke første gang noen blotter ræva fra bil, men jeg har aldri opplevd at de har gjort det i så høy hastighet, sier Paulsen.

<B>VILLMANNSFERD: </B>Det var fra en VW Golf, som denne, de berusede ungdommene luftet kroppene sine på panser og tak.