Nakenaktivister demonstrerte mot kjøttspising

La seg nakne på tallerken med brokkoli.

VEGETARIANERE: Aktivister fra gruppa «Anima Naturalis» demosntrerte i går mot spising av kjøtt, og ønsker å oppfordre folk til å blir vegetarianere i Barcelona. Albert Gea / Reuters
VEGETARIANERE: Aktivister fra gruppa «Anima Naturalis» demosntrerte i går mot spising av kjøtt, og ønsker å oppfordre folk til å blir vegetarianere i Barcelona. Albert Gea / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aktivistene fra gruppa AnimaNaturalis er kjent for å flere ganger ha kledd seg nakne eller delvis nakne for å promotere sin sak - de er imot skading av dyr, og ønsker at flest mulig skal være vegetarianere.

I går møtte de opp i en rekke andre spanske byer for å protestere mot testing på dyr.

På Plaza de Mercado i Barcelona hadde aktivistene blant annet lagt seg nakne på en enorm tallerken med brokkoli på, og kniv og gaffel ved siden av.

Gruppa samlet også inn signaturer som skal oversendes til EU med krav om å forby praksisen med testing på dyr, skriver avisa El Correo. Nå håper de å nå en million underskrifter innen november.

- Vi vil endre det nåværende europeiske direktivet som tillates forsøk på aper, hunder og katter, og andre dyr som rotter, mus og kaniner. De har lov til å holde fast dyrene så de ikke kan røre seg, men jeg kjenner følelsen, følelsen av å være totalt hjelpeløs, sier Cristina Rodriguez i Anima Naturalis til avisa.

Gruppa anslår at rundt 500 millioner dyr blir avlivet i forskningslaboratorium hvert år, men understreker at tallene ikke nødvendigvis er helt korrekte fordi mye av denne typen testing skjer bak lukkede dører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer