Nakenbilde avslørte unge hackere som lammet Ap

Greide å skjule spor. Så startet krangelen. En av de seks tiltalte har vedtatt forelegg og erstatning til Arbeiderpartiet.

DEMONSTRERTE:  Sympatisører av hackergruppen Anonymous demonstrerer utenfor Stortinget i januar 2011 i forbindelse med behandlingen av EUs datalagringsdirektiv. FOTO: LARS MYHREN  HOLAND/DAGBLADET.
DEMONSTRERTE: Sympatisører av hackergruppen Anonymous demonstrerer utenfor Stortinget i januar 2011 i forbindelse med behandlingen av EUs datalagringsdirektiv. FOTO: LARS MYHREN HOLAND/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De dataengasjerte tenåringene er fascinert av hackergruppa Anonymous og innbitte motstandere av EUs datalagringsdiirektiv.

4. april 2011 vedtok Stortinget at myndighetene skal få lagre all data- og teletrafikk i seks måneder.

Og dagen etter skjedde det som anonyme hackere hadde varslet i flere trusler i forkant.

Dersom Arbeiderpartiet stemte for et slikt inngrep på ytringsfriheten, ville det største regjeringspartiet bli straffet med  massive ddos-angrep.

Serveren var totalt overbelastet en uke midt under Aps landsmøte, og Arbeiderpartiet.no var nede.

- Vi hadde lagt opp til maksimal bruk av nettsiden under landsmøtet med web-tv og diskusjonsforum. Så ble det full krasj. Vi fikk sendt leserne videre til vår Facebook-side, men der greide vi på langt nær å gjennomføre de samme planene, sier kommunikasjons- og organisasjonssjef Pia Gulbrandsen i Ap til Dagbladet.

Nakenbilder og hevn Noen uker forble det anonymt hvem som hadde gjennomført datakuppet. Men så ble det intern krangel i tenåringsgjengen, og hevnaksjoner eskalerte med nakenbilder og utpressing for å slette informasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer