Nakenbildene

- Det var blits på kameraet, sa 31-åringen, som ikke trodde at Andrea prøvde å gjemme seg.

TRE BILDER: Det ble tatt tre bilder i campingvogna natt til 23. mars. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
TRE BILDER: Det ble tatt tre bilder i campingvogna natt til 23. mars. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det går fram av avhørene og av dommen at det ble tatt bilder i campingvogna mellom klokka 03.46 og 03.49.

Mindretallet skrev i sin begrunnelse at:

«Fornærmede har åpenbart opptrådt aktivt i forbindelse med de seksuelle handlingene, jf. blant annet de framlagt bildene.»

Dagbladet har fått innsyn i bildene. To av dem er av Andrea som ligger i senga sammen med to andre menn mens seksuelle handlinger foregår. Et annet er tatt under oralsex.

I bunnen av saken kan du klikke deg videre til saken om telefonloggen.

I avhør forklarte en av 31-åringene at Andrea ønsket at det skulle bli tatt bilder. Politiet spurte så siktede om hva han mente var grunnen til Andrea ba om dette.

- Det vet jeg ikke, svarte 31-åringen, og gjentok at det var Andrea som spurte om han kunne ta bilder, og at han først svarte nei, men at hun så bad ham om det. Andrea har forklart at hun ikke husker at det ble tatt bilder.

Det første bildet viser at Andrea utfører oralsex med øynene åpne.

At hun har øynene åpne på bildet, mente Borgarting lagmannsretts flertall at ikke betydde at hun ikke var i en tilstand hvor hun var ute av stand til å motsette seg seksuelle handlinger.

Det frifinnende mindretallet vurderte ikke dette, ettersom de ikke fant det bevist utover enhver rimelig tvil at de tiltalte forsto at Andrea var i en tilstand hvor hun ikke kunne motsette seg de seksuelle handlingene.

Det andre bildet viser at Andrea ligger naken i senga sammen med to av mennene og at hun dekker til ansiktet sitt med ei hånd. Det tredje bildet viser at Andrea ligger med øynene lukket. 31-åringen har ingen kommentarer til bildene i avhør, men sier at det er han som har tatt bildene.

Han blir så spurt om hva han tenker om at Andrea holdt hånda foran ansiktet.

- Det var blits på kameraet, sa 31-åringen, som ikke trodde at Andrea prøvde å gjemme seg.

Den andre 31-åringen, som er avbildet på to av bildene, sa i avhør at han kan huske at kameraten tok bilder, men at han ikke kan huske hva han tok bilder av.

- Mest sannsynlig er de av jenta, sa 31-åringen, som først forklarte at han ikke reagerte på at bildene ble tatt, fordi han som tok bildene hadde spurt Andrea først.

Politiet spurte så 31-åringen om hva kameraten sa da han spurte om lov til å ta bilder.

- Er det greit jeg tar bilder, tror jeg han sa, sa 31-åringen, som forklarte at Andrea svarte at det var «greit».

31-åringen ble etter å ha sagt dette, forelagt bildene av ham og Andrea som ligger nakne i senga, og forklarte at han ikke kan huske at de bildene ble tatt. Politiet spurte deretter 31-åringen om hvorfor Andrea skjuler ansiktet sitt på det ene bildet.

- Kanskje hun ikke vil bli gjenkjent, jeg vet ikke, sa 31-åringen i avhør, som forklarte at den 31 år gamle kameraten ikke spurte ham om å ta bildene som viser ham og Andrea, og forklarte videre at hvis han hadde fått se bildene dagen etterpå, ville han ha bedt kameraten om å slette dem.

Andrea husker ikke at det ble tatt bilder, men husker at det ble snakk om bildene da hun skulle forlate campingvogna søndag morgen. Hun spurte om hun kunne få se dem, men de sa at hun ikke fikk se.

- Jeg sa at de ikke måtte legge ut bildene (på internett red. anm), sier Andrea i avhør, som fikk til svar at de ikke skulle gjøre det. Hun spurte ikke mer om det, i tilfelle mennene skulle bli sinte, forklarer hun.

I avhør blir Andrea forelagt bildene. Hun synes det er flaut, og skjønner ikke hvorfor hun må se bildene når hun ikke husker.

Det første bildet, som viser oralsex, gjør ikke at hun husker noe mer rundt dette. Hun forklarer at en av mennene ba henne om oralsex. Hun forklarer at hun var redd og turte ikke å gjøre noe annet enn det mennene ba henne om.

Politiet ber henne om å prøve å huske, men hun sier at uansett hvor mye hun tenker så husker hun ikke mer.

- «Flashbacksene» handler ikke om det, sier Andrea.

Når det gjelder bildet der Andrea holder hånda foran ansiktet, tror hun at det betyr at hun ikke vil bli tatt bilde av.

Lærdal 20160805. VI treffer Andrea Voll Voldum hjemme i Lærdal. Dommen som frikjente 3 menn for voldtekt av henne i Hemsedal i 2014, har engasjert og satt sinnene i kok i hele Norge. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Lærdal 20160805. VI treffer Andrea Voll Voldum hjemme i Lærdal. Dommen som frikjente 3 menn for voldtekt av henne i Hemsedal i 2014, har engasjert og satt sinnene i kok i hele Norge. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet

Telefonloggen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer