Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nakendemonstrasjon i London

Protesterte mot bjørneskinnsluer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 70 nakne demonstranter samlet seg isøndag i London for å protestere mot bjørneskinnsluene som brukes av vaktene foran slottet.

Det var organisasjonen The People for the Ethical Treatment of Animals, PETA, som sto bak søndagens demonstrasjon, ifølge BBC.

Nakne med bjørnemasker

Demonstrantene, som kun var iført bjørnemasker, ba om at Dronningen og Forsvardepartementet stopper massakren på bjørnene.

PETA hevder at kanadiske bjørner slaktes for å bli til hodeplagg for Dronningens vakter.

Demonstrasjonen, som fant sted like ved St Pauls katedral varte i 20 minutter og skulle symbolisere en haug med døde bjørner.

Folk kom langveis fra for å delta i søndagens demonstrasjon.

Deltagerne kom blant annet fra Australia, Polen, Spania og Ungarn for å markere sin avsky mot bjørneskinnsluene, ifølge BBC.

NAKNE MOT BJØRNESKINNSHATTER: 70 demonstranter samlet seg i London i dag. Foto: AP/Scanpix
NAKNE MOT BJØRNESKINNSHATTER: 70 demonstranter samlet seg i London i dag. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Ved å vise vår sårbare side, viser vi nøyaktig hva disse bjørnene gjennomgår. De er nakne, de er sårbare og vi dreper dem, sier talsmann for PETA, Anita Singh ifølge BBC.

Forsvarsdepartementet hevder at de så langt ikke har funnet noen erstatning for de tradisjonelle luene.

De sier at falsk pels ikke har de samme kvalitetene som ekte vare.

Ligner på en Beatles-parykk

- De ser ut som en Beatles-parykk fra 60-tallet. Det ser bare ikke riktig ut og hvis det blåser, står den rett opp, sier talsmann for forsvarsdepartementet, Peter Dick-Peter.

De høye luene har vært en del av vaktenes uniform de siste 200 årene og er et velkjent syn utenfor Buckingham Palace og i parader.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling