Nakendemonstrasjon i Mexico

Demonstrantene brukte sine bare rumper for å fortelle verden hva de synes om Verdens Handelsorganisasjon i Cancun, Mexico i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstranter i Cancun bruker igjen den nakne sannheten for å protestere. Denne gang mot WTO-møtet i Cancun, Mexico.

Demonstrantene trådte ut av klærne - og ut sanden - for å danne ordene «No A La OMC» («Nei til WTO») - med sine nakne kropper.

Politiet bivånet demonstrasjonen, uten å prøve å stanse den. Det til tross for at «uanstendig oppførsel» er ulovlig på strendene i Cancun.

- Vi avviser WTO...dette er en symbolsk tilbakekalling av strendene våre. Vi bruker det eneste våpenet vi har igjen, nemlig kroppen, sier «Abraham» et medlem av gruppa Direct Action Network, som står bak demonstrasjonen, til Kansas City.com

Han vil ikke ut med navnet sitt av frykt for represalier.

Demonstrantene har planlagt en uke med protester for å sette fokus de skadelige konsekvensene av fri handel og økende globalisering.

- Spennende, mener Jeff Duritz, som har protestert mot WTO før.

- Vi er en mix av mexikanere, nord-amerikanere og europeere, som alle står sammen om samme sak, sier han til nettstedet.

Flere av demonstrantene koste seg i sanda, lo, og krevde at den meksikanske presidenten Vicente Fox skulle følge deres eksempel - å rulle naken i sanda.

NAKNE IGJEN: Demonstrantene, 29 i tallet, la seg i dag ned i sanda i Cancun i Mexico og skrev «No A La OMC» («Nei til WTO») med sine nakne kropper. Dette som en protest i forbindelse med WTO-møtet. Her en «O».
BARE RUMPER: Også 27. februar 2001 tok demonstranter i bruk sine bare rumper for å vekke oppsikt. Den gang mot The World Economic Forum-møtet i Cancun.