Nakendemonstrasjon i Mexico

Demonstrantene brukte sine bare rumper for å fortelle verden hva de synes om Verdens Handelsorganisasjon i Cancun, Mexico i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Demonstranter i Cancun bruker igjen den nakne sannheten for å protestere. Denne gang mot WTO-møtet i Cancun, Mexico.

Demonstrantene trådte ut av klærne - og ut sanden - for å danne ordene «No A La OMC» («Nei til WTO») - med sine nakne kropper.

Politiet bivånet demonstrasjonen, uten å prøve å stanse den. Det til tross for at «uanstendig oppførsel» er ulovlig på strendene i Cancun.

- Vi avviser WTO...dette er en symbolsk tilbakekalling av strendene våre. Vi bruker det eneste våpenet vi har igjen, nemlig kroppen, sier «Abraham» et medlem av gruppa Direct Action Network, som står bak demonstrasjonen, til Kansas City.com

Han vil ikke ut med navnet sitt av frykt for represalier.

Demonstrantene har planlagt en uke med protester for å sette fokus de skadelige konsekvensene av fri handel og økende globalisering.

- Spennende, mener Jeff Duritz, som har protestert mot WTO før.

- Vi er en mix av mexikanere, nord-amerikanere og europeere, som alle står sammen om samme sak, sier han til nettstedet.

Flere av demonstrantene koste seg i sanda, lo, og krevde at den meksikanske presidenten Vicente Fox skulle følge deres eksempel - å rulle naken i sanda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer