Nakenfotograferte elever

Læreren som i går ble pågrepet siktet for seksuelle handlinger mot barn under 16 år, skal ha tvunget flere jenter mellom 12 og 15 år å la seg fotografere nakne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentene var elever på ungdomsskolen hvor 26-åringen jobbet som lærer. Mannen er siktet for beføling og å ha fotografert flere jenter nakne, skriver Nettavisen.

- Han skal ha tvunget jentene i forbindelse med avfotograferingen. Dessuten er det skjerpende at han er mistenkt for å ha gjort dette gjennom misbruk av sin stilling, sier politiadjutant Petter Solberg ved Ringerike politidistrikt til Nettavisen.

I forrige uke meldte tre jenter i alderen 12 til 15 år den 26 år gamle læreren til politiet. Politiet skal ha beslaglagt fotografier, videokassetter og mannens pc.

Mannen driver også et nettsted med kondomskole, kysseskole og temasider om ungdoms første samleie. Mannen skal ha fått statlig og kommunal støtte for å drive nettstedet. Politiet vil også se nærmere på mannens internett-aktiviteter.

- Vi vil undersøke hvor bildene fra nettstedet stammer fra og hvilken alder det er på barna. Selv om et nettsted får statsstøtte, betyr det ikke at man kan legge ut barneporno på det, sier Solberg til Nettavisen.

Mannen ble i ettermiddag framstilt for varetektsfengsling. Politiet har bedt om fire uker med brev- og besøksforbud.