- Nakenhackingen vil ikke påvirke Høyre

- Dette er en kortvarig skandale som går over nå som han har stått fram, sier valgforsker Anders Todal Jenssen.

KORTVARIG SKANDALE : Valg- og mediaforsker Anders Todal Jenssen tror ikke nakenhackingen til Tor Johannes Helleland vil påvirke Høyre. 

Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
KORTVARIG SKANDALE : Valg- og mediaforsker Anders Todal Jenssen tror ikke nakenhackingen til Tor Johannes Helleland vil påvirke Høyre. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror Høyres valgkamp vil gå på skinner helt uavhengig av denne saken, sier Todal Jenssen til Dagbladet.

For kort tid siden innrømmet bystyrerepresentanten i Drammen, Tor Johannes Helleland (23), at han stod bak nakenhackingen. I en uttalelse beklager han seg dypt overfor kvinnene som er rammet.

- Ingen innvirkning på valget Todal Jenssen mener skandaler som er knyttet til partiene har mindre innvirkning enn det folk tror.

- Folk tror partier mister tillit i befolkningen når slike ting skjer, men ser man på tallene så sympatiserer de fleste med de samme partiene, sier Todal Jenssen til Dagbladet.

Han mener de som roper høyest om avgang og skandale er de som ikke stemmer Høyre i utgangspunktet.

 Så Høyre-velgere reagerer ikke på slike skandaler om sitt eget parti?

- Det er nok ingen som liker det som har skjedd, men de ser på det som et isolert enkelttilfelle og ikke representabelt for hele partiet. Folk klarer å skille enkelthendelser fra det som har med politikken å gjøre, sier Todal Jenssen.

- Kortvarig skandale Valgforskeren mener skandaler som ikke dreier seg om partiledere ikke har like stor innflytelse på partiets oppslutning. Spekulasjonene om Tor Johannes Hellland sin ulovlige publisering av nakenbilder, tror han vil forvinne raskt.

Så folk personifiserer ikke politikken?

- Jo, men det er først og fremst media som legger vekt på partiledere og hvordan de ter og kler seg. Man kan se en sammenheng med partilederens popularitet og partiets oppslutning. Den som er leder i et stort parti blir automatisk populær, sier Todal Jenssen.

Så hvordan Erna Solberg uttaler seg om denne saken har innvirkning på partiet?

- Ja, det kan man si. Men nå har han gjort det Erna har bedt han om; han har sagt fra seg alle verv og arbeidsoppgaver. Da vil spekulasjonene slutte, sier Todal Jenssen.
 
Les også: Foreldrene sjokkert