Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nakenhopp i 200 km/t

Har du lurt på hvordan det føles når dine edlere deler blafrer mens du hopper fra 12500 fot i minus femten grader? Du er herved invitert til et sinnssykt rekordforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er ikke noe for oss som synes det er ekkelt å stå på en balkong i sjette etasje og titte ned på menneskene. Men hvis du er en smule gal, småekshibisjonist og eventyrsøkende, kan dette bli sommeren du aldri glemmer.

Oslo Fallskjermklubb skal slå norgesrekorden i nakenhopping. De trenger din hjelp!

Den forrige rekorden stammer fra juli 1999. Initiativtaker Geir Trønnes satte utfor over Østerdalen sammen med 15 andre nakenhoppere, blant dem tre kvinner.

Søker hoppere

- Jeg tror ikke det var mulig å få «den» stort mindre enn hva den var akkurat i dag, sa nakenhopper Tore Nagel til Dagbladet den gang.

Det har verken skremt gutta eller jentene i klubben. 26. juli skal de slå den gamle rekorden, og de søker nå etter fallskjermhoppere fra hele Norge som gjerne vil oppleve noe ekstra. Hopperne setter utfor fra 12 500 fots høyde og faller i 200 kilometer i timen, før de skal danne en formasjon i lufta.

- Vi trenger folk som er gode til å hoppe. De må ha hoppet en del firemannsformasjon eller større tidligere. Vi skal slå den forrige rekorden, sier instruktør Geir Trønnes til Dagbladet.no.

Blir kaldt og smått

Ideen har de selvfølgelig hentet fra USA, men nakenhopping i Norge er ikke blitt særlig utbredt. Det skyldes sikkert mange ting, men kanskje spesielt temperaturen.

- Hvis vi har uflaks blir det minus femten grader på toppen. Har vi flaks, blir det null grader. Hva den effektive temperaturen blir når vi flyr nedover i 200 kilometer i timen, er jeg ikke sikker på. Men det blir ganske kaldt - og smått, sier Trønnes.

Hvis de ikke klarer å slå rekorden den 26. juli, gjør de et nytt forsøk dagen etter. Hvis dette er noe for deg, kan du sende en epost til Oslo Fallskjermklubb eller ringe Anniken på 62 44 49 15.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media