POPULÆRT: Maleriet «Make America Great Again» stilles nå ut på galleriet Maddox i London. Foto: EPA / ANDY RAIN / NTB scanpix
POPULÆRT: Maleriet «Make America Great Again» stilles nå ut på galleriet Maddox i London. Foto: EPA / ANDY RAIN / NTB scanpixVis mer

Nakenmaleri av Trump til salgs for 11,7 mill kr. Kunstneren mottar drapstrusler

- Alle ønsker å se det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor vår så det ut til at vi ville få en relativt forutsigbar amerikansk presidentvalgkamp. Hillary Clinton og Jeb Bush ledet meningsmålingene på hver sin side, og det var få reelle utfordrere å se.

Men så tok Donald Trump rulletrappa ned fra Trump Tower, og erklærte at han stilte som presidentkandidat. Siden har han vist en fabelaktig evne til å hele tiden holde seg i begivenhetenes sentrum, og denne våren har han vunnet i delstat etter delstat.

Trumps framganger har skapt engasjement blant enkelte, sinne hos andre. Og den har inspirert flere kunstnere.

Trusler og søksmål Den norske gatekunstneren Pøbel fra Stavanger satte Donald Trump på «lydløs» på Hollywood Walk of Fame, mens den amerikanske kunstneren Sarah Levy malte et bilde av Donald Trump i sitt eget menstruasjonsblod

Nå stiller den australsk-amerikanske gatekunstneren Illma Gore ut et maleri som skal forestille en naken Trump på galleriet Maddox i London. Det er til salgs, og galleriet har satt en pris på en million pund (ca 11,7 millioner kroner). Samtidig har Gore mottatt flere drapstrusler, melder The Guardian.

Hun trues også med et søksmål.

Maleriet heter som seg hør og bør «Make America Great Again», og det er har i perioder vært kø for å se det, ifølge galleri-eier Cordelia de Freitas.

- Det tok av etter at Trump refererte til det i en debatt. Etter det ønsker alle å se det, sier hun til The Guardian.

Kontroversiell Avisa skriver at flere gallerier i USA takket nei til å stille ut maleriet.

- Til sårede Trump-tilhengere. Kanskje dere ikke ville følt dere så truet (av penis-størrelsen) hvis ikke maskulinitet var så sterkt knyttet til å undertrykke kvinner og feminitet, skrev hun på Twitter i februar.

En årsak til truslene og skepsisen til å stille det ut i USA kan nemlig være at Gore har malt en versjon av Trump med en relativt liten penis. Trump-rival Marco Rubio klarte på merkverdig vis å dreie debatten i retning av Trumps skritt tidligere i år, og Trump gikk da ut og forsikret sine tilhengere om at han var godt utstyrt.

Gore omtales som en kontroversiell kunstner. I fjor fikk hun oppmerksomhet da hun tatovere seg med navnet til et større antall fremmede mennesker.

Leder i New York 69-åringen ligger for øvrig an til å gjøre det svært godt i primærvalget i hjemstaten New York førstkommende tirsdag. Samtidig sliter han litt i delstatene med særere valgordninger, som Wyoming og Colorado, hvor kristenkonservative Ted Cruz har rasket med seg alle tilgjengelige delegater.

Til tross for at Trump har vunnet 21 delstater og Cruz 10, så leder han ifølge nyhetsbyrået AP med bare med 185 delegater (744-559). Det betyr at han må vinne nesten 60 prosent av de gjenværende delegatene, skriver NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram