Nakenbildene i Dubai

Nakenstuntet: - Tvunget til å kle av oss

En av de ukrainske modellene som poserte nakne på en balkong i Dubai forrige uke sier hun ble tvunget til å kle av seg på balkongen.

RISIKERTE FENGSEL: De ukrainske modellene som poserte på en balkong i Dubai blir nå sendt ut av landet. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere kvinnelige ukrainske modeller ble arrestert i Dubai forrige uke, etter at det ble offentliggjort videoer og bilder av at de poserte nakne på en balkong 3. april.

Tirsdag gikk en av modellene, Irina Sotulenko (23), ut og hevdet at hun ble presset til å kle seg naken mot sin vilje under fotoseansen. Det er kjæresten hennes som fikk tilsendt videoer hvor hun forklarte hva som hadde hendt.

The Sun omtalte saken etter at de fikk videoen av Sorulenko fra kjæresten hennes. De har delt videoen som Sotulenko sendte til kjæresten sin, hvor hun forteller om hendelsesforløpet på balkongen.

ARRESTERT: Etter at dette bilde begynte å sirkulere på nettet tok politiet affære. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ønsket ikke å kle av seg

I en lyd- og videomelding som ble sendt til kjæresten før hun ble arrestert, snakket modellen om Vitaliy Grechin (41), den rike ukrainskamerikaneren som organiserte nakenstuntet.

- Jentene påminnet dem om at vi var i et arabisk land og at vi ikke burde vise oss fram. Alle var urolige. Men ikke fa*n. Vi ble tvunget ut på balkongen og tok bildene. Hvem vet hva som vil skje nå, sa Sotulenko like før hun ble pågrepet.

Sotulenko kritiserte Grechin for å la de vågale bildene publiseres på Internett, noe som førte til at politiet i Dubai arresterte nesten hele gruppa som var til stede.

Det var forventet kvinnene ville bli deportert tilbake til Ukraina mandag, lokal tid etter at ukrainske myndigheter nådde en avtale med De forente arabiske emirater.

Sotulenko er den første av modellene til å uttale seg etter hendelsen. Fra Instagram-historien hennes mandag kveld så det ut som hun nå er tilbake i Ukraina.

Vitalij Grechin har ennå ikke ønsket å kommentere saken.

Positiv corona-test

Advokaten hennes har tirsdag formidlet at en av kvinnene som ble holdt i arresten i Dubai, testet positivt for coronaviruset.

- Konsulatet rapporterte at en av kvinnen ble syk på grunn av coronaviruset, og ble holdt separert under oppholdet. Dette var ikke Irina, skal advokaten hennes Oleksiy Nosov ha sagt, ifølge australske News.

Advokaten har tidligere meldt at forholdene i cellene var trøblete for dem som ble arrestert. Hen meddeler at de ikke hadde tilgang på telefon og fikk ingen beskjed om når de ville bli deportert ut av landet.

I De forente arabiske emirater er det strenge regler rundt nakenhet, og modellene som poserte nakne risikerte i utgangspunktet opptil seks måneder fengsel og bøter på litt over 10 000 kroner for uanstendig oppførsel.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer