Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nakne 14-åringer skal ha massert milliardæren

- En mengde usømmelige bilder. Clintons og Trumps mystiske venn risikerer 45 års fengsel.

PRESIDENTVENN: Statsadvokat Geoffrey Berman i Southern District of New York Geoffrey Berman presenterer tiltalen mot Jeffrey Epstein i retten på Manhattan mandag. Mangemilliardæren er tiltalt for organisering av ulovlig sexring og seksuell omgang med mindreårige både i New York og Palm Beach Florida. Epstein møtte i marinens fangeklær. Foto: Richard Drew / AP / NTB Scanpix
PRESIDENTVENN: Statsadvokat Geoffrey Berman i Southern District of New York Geoffrey Berman presenterer tiltalen mot Jeffrey Epstein i retten på Manhattan mandag. Mangemilliardæren er tiltalt for organisering av ulovlig sexring og seksuell omgang med mindreårige både i New York og Palm Beach Florida. Epstein møtte i marinens fangeklær. Foto: Richard Drew / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede for 17 år siden skrev New York Magazine et langt portrett om multimilliardæren, kjendisvennen og presidentkompisen Jeffrey Epstein.

«Den internasjonale, mystiske pengemannen» er tittelen på portrettet, basert på magasinets egne og omverdenens observasjoner. Nå 66 år gamle Epstein hadde ikke da - og heller ikke nå - gitt et eneste intervju.

Men penger, presidentvenner, kongelige og skuespillervenner har han fortsatt rundt seg.

Og unge jenter, langt under den seksuelle lavalder, som er 18 år i Florida og 17 år i New York. I Epsteins residens på Manhattan, 4600 kvadratmeter stor og ni etasjer høy, gjorde politiet en storstilt razzia lørdag før Epstein ble pågrepet da han landet med privatjeten etter en svipptur til en av sine øvrige boliger, i Paris.

I retten på Manhattan mandag stilte Epstein uten håndjern, Men fotoforbud .

Tiltalen for organisering av sextrafikk har en strafferamme på 45 år.

OFRE OG VITNER: Michelle Licata og Courtney Wild fortalte utenfor retten mandag at de hadde vært en del av milliardærens massasjekorps. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix
OFRE OG VITNER: Michelle Licata og Courtney Wild fortalte utenfor retten mandag at de hadde vært en del av milliardærens massasjekorps. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Statsadvokaten ville ikke svare på hvorfor saken om Epsteins sexring fra politi og påtalemyndigheters side blir håndtert av avdelingen for korrupsjon.

På tur med Clinton

I 2002 var tidligere president Bill Clinton (avløst av George W. Bush 20. januar 2001) med på tur i Epsteins privatfly 26 ganger, viser offisielle passasjerlister fra det året.

Samtidig skrøt Donald Trump for 17 år siden av sitt lange lange vennskap med «fantastiske» Epstein.

I det store og «mystiske» portrettet fra 2002 anslo New York Magazine at Epstein da forvaltet om lag 15 milliarder dollar, minst 120 milliarder kroner, for rikfolk.

- Stor mengde usømmelige bilder

Fra lørdagens beslag i ransakingen av Manhattan største privatbolig, sa statsadvokaten i retten mandag at politiet sitter med en «stor mengde» usømmelige bilder av jenter ned i 14 års alder, notert med fornavn og cirka-alder.

Jentene skal ha kledd seg nakne for å massere husets herre, gjerne to om dagen.

Jentene skal ifølge tiltalen ha fått fortløpende kontant betaling for tjenestene, med løfte om bonus for å rekruttere nye massører.

MANHATTANS STØRSTE: Jeffrey Epsteins bolig på 4 600 kvadratmeter og ni etasjer var tidligere jenteskole på Manhattan. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix
MANHATTANS STØRSTE: Jeffrey Epsteins bolig på 4 600 kvadratmeter og ni etasjer var tidligere jenteskole på Manhattan. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Allerede i 2003 ble Jeffrey Epstein kjent for et større publikum enn de som hadde hørt om den mystiske milliardmannen.

I Palm Beach i Florida har Epstein et av sine storslåtte boliger, der nåværende president Donald Trump, britiske prins Andrew og et skuespillerkobbel med Kevin Spacey i front var blant husvarme gjester.

200 dollar

Det var også mange unge jenter, ned i 13 års alder, som ifølge Miami Heralds dekning av den årelange saken fikk 200 dollar for masasjebesøk.

Epstein var siktet for sexovergrep som kvalifiserte til livsvarig fengsel utfra Florida-lovens seksuelle lavalder på 18 år.

I 2008 tilsto Epstein «ulovlig seksuell omgang» med to jenter under 18 år. Fengselsstraffen ble 18 måneder.

Den totale løsningen, som skapte høylytt krangel mellom politi og påtalemyndighet, ble at 36 andre jenter fikk erstatning fra Epstein i et taushetsbelagt forlik utenfor rettssaken.

I Trumps regering

Statsadvokat Alexander Acosta skapte enda mer støy da han omgjorde fengselsstraffen til det som heter samfunnstjeneste eller samfunnsstraff på norsk.

NY ROLLE: Alexander Acosta, nå arbeidsminister i USA og her sammen med sjefen Donald Trump i september, 2018, var statsadvokaten i Florida som forhandlet fram en høylytt, omdiskutert soningsavtale med milliardær og presidentvenn Jeffrey Epstein etter en sexdom for overgrep mot mindreårige i 2008. Arkvfoto: Evan Vucci / AP / NTB Scanpix
NY ROLLE: Alexander Acosta, nå arbeidsminister i USA og her sammen med sjefen Donald Trump i september, 2018, var statsadvokaten i Florida som forhandlet fram en høylytt, omdiskutert soningsavtale med milliardær og presidentvenn Jeffrey Epstein etter en sexdom for overgrep mot mindreårige i 2008. Arkvfoto: Evan Vucci / AP / NTB Scanpix Vis mer

Epstein måtte være åtte timer i døgnet i en offentlig bygning.

Resten var han i egne kontorlokaler i Palm Beach. Og på tur til Manhattan eller til et annet hus på Jomfruøyene i helgene.

Etter 13 måneder var straffen sonet.

Daværende statsadvokat Acosta er i dag arbeidsminister i Donald Trumps regjering.

FIRE GANGER EPSTEIN, EN GANG TRUMP: Demonstranter utenfor retten på Manhattan mandag med siste, kjente bilde av Jeffrey Epstein (tatt av sheriffen i Palm Beach i 2008) og ett bilde av hans gamle venn Donald Trump. Foto: Susann Stapleton / Reuters / NTB Scanpix
FIRE GANGER EPSTEIN, EN GANG TRUMP: Demonstranter utenfor retten på Manhattan mandag med siste, kjente bilde av Jeffrey Epstein (tatt av sheriffen i Palm Beach i 2008) og ett bilde av hans gamle venn Donald Trump. Foto: Susann Stapleton / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!