Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nakne for mer bistand

Vil minne om løftet gitt for 40 år siden.

NAKNE FOR BISTAND: Medlemmer av hjelpeorganisasjonen Oxfam vil minne om et løfte gitt for 40 år siden     AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
NAKNE FOR BISTAND: Medlemmer av hjelpeorganisasjonen Oxfam vil minne om et løfte gitt for 40 år siden AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I dag poserte medlemmer fra den internasjonale hjelpeorganisasonen Oxfam nakne i Berlin.

Anledningen er 40-årsjubileet for et mål beskrevet av FN i 1970 om at landene skal gi minst 0,7 prosent av bruttonasjonalinntekten til bistand.

Medlemmene av organisajsonen ønsket å minne politikerne på løtfet som ble gitt for førti år siden.

Oxfam er en humanitær hjelpeorganisasjon med opprinnelse i den engelske byen Oxford, som arbeider for å redusere fattigdom og urettferdighet i over 100 land.

I 2006 ga kun fire land mer i bistand enn Tyskland, men i prosent havnet Tyskland på en 13. plass, med 0,36 prosent av bruttonasjonalinntekt (BNI) bevilget til bistand.

I 2010 bevilget den norske regjeringen 27,4 milliarder til bistand, noe som reduseres til 27 milliarder i 2011. Tallene for 2011 tilsvarer 1,02 prosent av bruttonasjonalinntekt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!