Nakne menn reddet av skoa

De sju kastet alt under homoparaden i Toronto i Canada. Eller nesten alt, noe dommeren måtte innrømme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennenes advokat, Peter Simm, opplyser til nyhetsbyrået Reuters at dommeren droppet alle anklager da det ble klart at de sju hadde hatt sko på seg.

Alle åtte, inkludert advokaten altså, er medlem i den sosiale klubben TNT!MEN, forkortelsen står for Totally Naked Toronto Men Enjoying Nudity. De liker med andre ord å gå nakne.

De sju ble arrestert da de iført solskjerm og sko deltok i Torontos homoparade, men denne uka ble alle anklager dropper.

- Loven er veldig enkelt dersom noen er absolutt nakne og fullstendig strippet for klær ... men det hele bli mer komplisert dersom

den minste lille flik av klesplagg noe sted på kroppen, sier forsvarer Simm.

- Siden alle minst hadde sko på seg måtte uanstendigheten bevises, og det kunne de ikke, sier advokaten.

Ingen i gruppen har noen gang blitt tatt for å gå nakne offentlig før, og TNT!MEN har deltatt i homoparaden hver eneste gang siden starten i 1997.

Ved siden av at de har det morsomt i homoparaden, har de også en mening med å rusle nakne, altså nesten nakne.

Deres nakenhet skal være en motvekt til de som skammer seg over sin egen kropp, og også mot «kroppsfascisme» i det homofile miljøet. Medlemmene i den sosiale klubben er ifølge advokaten i alle størrelser, og den yngste er 25 år mens den eldste er 61.

Men dommeren frykter selv at hans avgjørelse skal føre til at flere tar på seg skoa, og da kanskje bare skoa, og rusle rundt i Toronto. I brevet til advokat Simm skriver han at hans avgjørelse på ingen måte må oppfattes som en oppfordring til flere opptredener.