Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nakne syklister verden rundt

Syklet for en grønnere hverdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For tredje året på rad gikk «Verdens Nakensykkelløp» av stabelen. Hundrevis av nakne syklister kjørte gjennom spanske byer, for å protestere mot økningen av biler på veiene og for å rette oppmerksomheten mot grønnere transportmidler.

- Vi føler oss nakne i trafikken fordi mennesker ikke ser sykkelen for det det er, nemlig et transportmiddel, sa Ramin Linaza til Reuters i Madrid, kun iført sykkelhjelm og sko.

Flere av demonstrantene tauet pappbilder av biler med gapende munn etter seg. Syklistene sa at den stadig økende andelen biler i Spania forvandlet bygatene til et enda mer fiendtlig og farlig område å sykle i.

«Air condition inkludert»

I Mexico kjørte flere dusin syklister rundt i hovedstaden med kamprop som «respekt syklistene» og «air condition inkludert» malt på ryggen.

- Vi må ty til dette for å få bilkjørerne til å se oss, og respektere oss, sa den svært lite påkledde Agustin Mendez (48) til AP.

Syklistene understreket dessuten at byen ikke ville hatt et så stort problem med med forurensning i dag, dersom flere hadde fulgt deres eksempel.

- Vi forurenser ikke, sa syklistene.

MADRID 10. JUNI: Nakne syklister demonstrerer mot bilkultur ved å sykle gjennom gatene i byen. Foto: Reuters/Scanpix
MADRID 10. JUNI: Nakne syklister demonstrerer mot bilkultur ved å sykle gjennom gatene i byen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
BRA FOR MILJØET: I Mexico City, en av verdens mest forurensede byer, demonstrerte syklistene for grønnere transportmidler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling