Nakne syklister verden rundt

Syklet for en grønnere hverdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For tredje året på rad gikk «Verdens Nakensykkelløp» av stabelen. Hundrevis av nakne syklister kjørte gjennom spanske byer, for å protestere mot økningen av biler på veiene og for å rette oppmerksomheten mot grønnere transportmidler.

- Vi føler oss nakne i trafikken fordi mennesker ikke ser sykkelen for det det er, nemlig et transportmiddel, sa Ramin Linaza til Reuters i Madrid, kun iført sykkelhjelm og sko.

Flere av demonstrantene tauet pappbilder av biler med gapende munn etter seg. Syklistene sa at den stadig økende andelen biler i Spania forvandlet bygatene til et enda mer fiendtlig og farlig område å sykle i.

«Air condition inkludert»

I Mexico kjørte flere dusin syklister rundt i hovedstaden med kamprop som «respekt syklistene» og «air condition inkludert» malt på ryggen.

- Vi må ty til dette for å få bilkjørerne til å se oss, og respektere oss, sa den svært lite påkledde Agustin Mendez (48) til AP.

Syklistene understreket dessuten at byen ikke ville hatt et så stort problem med med forurensning i dag, dersom flere hadde fulgt deres eksempel.

- Vi forurenser ikke, sa syklistene.

MADRID 10. JUNI: Nakne syklister demonstrerer mot bilkultur ved å sykle gjennom gatene i byen. Foto: Reuters/Scanpix
MADRID 10. JUNI: Nakne syklister demonstrerer mot bilkultur ved å sykle gjennom gatene i byen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
BRA FOR MILJØET: I Mexico City, en av verdens mest forurensede byer, demonstrerte syklistene for grønnere transportmidler.