Corona

Nakstad: - Haster

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad besvarer lesernes spørsmål om tiltak, symptomer og den britiske mutasjonen.

SVARER: Assisterende helsedirektør, Espen Nakstad, svarer på lesernes spørsmål. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

15.30 svarer assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad på lesernes spørsmål om tiltak, symptomer og den britiske mutasjonen.

Nakstad forteller at det har vært en travel helg for både ham selv, kommunene, Statsforvalteren, Helsedirektoratet, FHI og Helse- og omsorgsdepartementet.

- Det er fordi dette har hastet litt. Når man får beskjed om et slik mutert virus, som man tror har spredd seg i flere uker, så haster det å komme i gang med kartlegging og med tiltak. Og det har gått raskt, heldigvis, sier Nakstad til Dagbladet TV.

Nakstad sier det kan være fare for spredning til flere kommuner.

- Det er en grunn til at disse tiltakene ble iverksatt på lørdag for disse ti kommunene som ligger rundt Nordre Follo, og også for den litt utvida kretsen av kommuner i går kveld.

- Uavklart

Situasjonen er fremdeles uavklart, sier han.

- Det er veldig mange prøver som venter på analyse, og det er en del prøver man har fått svar på. Det ser ut som man har påvist noen flere smittetilfeller i dag i Nordre Follo, men det er stort sett de stedene man visste at det var smitte. Det som blir spennende nå er å se om det dukker opp muterte virus andre steder enn i Nordre Follo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer