Nakstad: - Nødvendige og forholdsmessige tiltak

FORNØYD: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad mener Oslo-tiltakene er fornuftige, og sier at han tror de kan fungere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FORNØYD: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad mener Oslo-tiltakene er fornuftige, og sier at han tror de kan fungere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier Oslo innfører gode tiltak, og at det ikke er noen tvil om at vi er på vei inn i en tredje smittebølge.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) slo fast at vi er inne i den tredje bølgen da han mandag stengte hovedstaden ytterligere ned.

– Smittenivået i Norge de siste dagene har ligget høyere enn ved årsskiftet da vi nådde toppen av bølge nummer to. Det er ingen tvil om at vi nå er på full fart inn i smittebølge nummer tre. Den skyldes det nye britiske muterte viruset og er utvilsomt vanskeligere å håndtere enn smittebølge nummer én for et år siden, sier Nakstad til NTB.

Oslo stenger ungdomsskolene og videregående, samt 5. til 7. trinn i enkeltbydeler med høy smitte.

– Dette er godt begrunnede, målrettede, nødvendige og forholdsmessige tiltak. Det vil kunne snu smitteutviklingen i Oslo hvis de følges av innbyggerne, sier Nakstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer