Corona:

Nakstad: - Ta høyde for dette

Espen Nakstad anbefaler alle uvaksinerte å planlegge for at man kan havne i karantene hvis man drar ut av landet i sommer.

FEIRETUR: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad om hvordan delta-varianten kan påvirke ferieplanene dine. Programleder: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sommerferien er i ferd med å virkelig starte for fullt. Reiseglade nordmenn klør etter å rusle gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen og sette nesa mot strender og varmere strøk.

Men det kan by på utfordringer, særlig for nordmenn som ikke er vaksinert.

Dersom man har grønt coronapass, så slipper man karantene når man ankommer Norge, uavhengig av hvor man kommer fra.

Men hvis man drar på tur uten å være beskyttet mot corona, eller hvis man for eksempel har med barn som ikke er coronavaksinert, så må man være forberedt på at ting kan endre seg raskt, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til Dagbladet.

Kart kommer

- Neste uke vil man kunne gå inn og se på kartet til det europeiske smittevernbyrået ECDC, så vil man kunne se hvilke land som er grønne, og hvilke som ikke er det, sier Nakstad.

- Hvis man reiser til disse grønne landene, vil man ikke trenge å gå i karantene etterpå. Det vil heller ikke barn måtte, sier han.

Men dersom landet blir lyserødt vil man måtte tilbringe tre dager i hjemmekarantene i påvente av coronatest, sier Nakstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer