Coronaviruset

Nakstad foran høsten: - Bekymret

Vi står ved et veiskille, mener den assisterende helsedirektøren.

VEISKILLE: I dette intervjuet med Dagbladet tirsdag 15. september, uttrykte Espen Nakstad bekymring foran høsten og vinteren. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Espen Nakstad fikk ordet under tirsdagens pressekonferanse om coronasituasjonen, åpnet han med å slå fast at vi i Norge står ved et veiskille.

Overfor Dagbladet utdyper Nakstad, som er assisterende direktør i Helsedirektoratet, hva han mente med veiskille-metaforen:

- Vi er nå i en situasjon hvor vi enten fortsetter å ha mange store utbrudd av smitte i Norge og ligger på et høyt nivå. Eller så klarer vi å komme tilbake der hvor vi var i sommer, med veldig lave smittetall og mindre inngripende tiltak i den enkelte kommune.

Smitten øker

Siden begynnelsen av august har det vært en økning i smitten i Norge, opplyste Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet (FHI), tirsdag.

Det meste av økningen i smitten skyldes den siste tidas utbrudd i Bergen, Sarpsborg og Fredrikstad.

I veiskillet vi nå står ved, er det «ganske avgjørende» hvilken av veiene det svinger, ifølge Espen Nakstad. Situasjonen vil nemlig bli veldig krevende dersom behovet for smittesporing og testing holder seg på dagens nivå.

- Vi er bekymret for at vi går en høst i møte med veldig mye jobb for kommunene med testing og smittesporing, veldig mye ressurskrevende analysearbeid for sykehusene, og generelt en veldig vanskelig måte å leve på for folk flest, fordi man må forholde seg til stadig nye smitteutbrudd og stadig nye restriksjoner, sier helsetoppen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer