Smitten øker blant yngre:

Nakstad med pekefinger til ungdommen

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier den nye virusvarianten smitter lettere blant yngre og sier det er utfordrende å få kontroll på spredningen.

NAKSTAD SVARER: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier dette blir den største ufordringen i månedene framover. Reporter: Marie Røssland. Video: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi vet at unge er mer sosiale og har mer kontakt med hverandre, og vi ser at de nye variantene smitter lettere blant unge mennesker, sier Nakstad til Dagbladet TV.

Den britiske varianten står nå for en stadig høyere andel av smittetilfellene i Norge. Osloområdet har den siste tida knyttet over 80 prosent av tilfellene til denne mutasjonen og smittetallene har økt svært mye i mange kommuner.

- Smittesporingsarbeidet i Norge nå er veldig omfattende. Det er mange som tester positivt. Hvis man da har hatt mange kontakter, så blir det et enormt arbeid for kommunen å nøste opp i. Det er viktig å tenke på at det test- og sporingsarbeidet i kommunene ikke skal bli overbelastet.

- Vi er opptatt av unge og unge voksne, for de troner høyt på smittestatistikken. Vi klarer ikke å få bukt med spredningen bare gjennom stengte kjøpesentre og hjemmekontor om de gruppene som faktisk er mest smitteførende om dagen fortsetter å møtes. Det er en stor utfordring, sier han.

Dette blir viktig

Nakstad sier det blir svært viktig framover å få testet mange og drevet effektiv smittesporing. At kommunene går til rødt nivå i skolene når det er mistanke om skjult smittespredning, er også svært viktig for å gjenvinne kontrollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer