- Vi vet at unge er mer sosiale og har mer kontakt med hverandre, og vi ser at de nye variantene smitter lettere blant unge mennesker, sier Nakstad til Dagbladet TV.
Den britiske varianten står nå for en stadig høyere andel av smittetilfellene i Norge. Osloområdet har den siste tida knyttet over 80 prosent av tilfellene til denne mutasjonen og smittetallene har økt svært mye i mange kommuner.
- Smittesporingsarbeidet i Norge nå er veldig omfattende. Det er mange som tester positivt. Hvis man da har hatt mange kontakter, så blir det et enormt arbeid for kommunen å nøste opp i. Det er viktig å tenke på at det test- og sporingsarbeidet i kommunene ikke skal bli overbelastet.
- Vi er opptatt av unge og unge voksne, for de troner høyt på smittestatistikken. Vi klarer ikke å få bukt med spredningen bare gjennom stengte kjøpesentre og hjemmekontor om de gruppene som faktisk er mest smitteførende om dagen fortsetter å møtes. Det er en stor utfordring, sier han.
Dette blir viktig
Nakstad sier det blir svært viktig framover å få testet mange og drevet effektiv smittesporing. At kommunene går til rødt nivå i skolene når det er mistanke om skjult smittespredning, er også svært viktig for å gjenvinne kontrollen.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger