Corona:

Nakstad om sydenferie: - Det er håp

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er forsiktig optimist for sommeren 2021. Men flere ting avgjør om vi får reise utenlands.

SOMMERFERIEN: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad har tro på en mer normal sommer i 2021. Reporter: Agusta Magnusdottir Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2020 ble preget av begrensninger knyttet til spredning av covid-19. På grunn av usikkerhet knyttet til en coronavaksine, er det også stor usikkerhet rundt sommeren 2021.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad gjestet Dagbladet TV torsdag ettermiddag for å svare på lesernes coronaspørsmål.

En leser lurte:

- Er det håp om sydenferie til sommeren?

- Ja, det er håp om det, og jeg vil tro at mange av de eldre aldersgruppene - de som er pensjonister og nedover i alder, vil være vaksinert før sommeren. Det betyr at man muligens kan reise rundt i Europa uten å havne i karantene fordi man er vaksinert, sier Nakstad.

Han sier at flere europeiske land jobber med å utforme systemer og regelverk for innreisekarantene.

- Jeg tror sommeren blir mer normal enn tiden vi er inne i nå. Men så er det ikke sikkert at alle voksne mennesker i Norge er vaksinert før sommeren - det er vi usikre på om man rekker. Det avhenger av om vi får alle vaksinene inn til landet sånn som det er planlagt eller om det blir forsinkelser på noen av dem. Det kan være at det blir en del vaksinering av de yngste voksne også etter sommerferien, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer