Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

James Mattis om NATO

NÅ: USAs forsvarsminister ber NATO-landene betale mer

Ellers vil USA revurdere sine forpliktelser. 

MED ULTIMATUM TIL NATO: USAs forsvarminister James «Mad dog» Mattis. Foto: NTB Scanpix
MED ULTIMATUM TIL NATO: USAs forsvarminister James «Mad dog» Mattis. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meldingen står i sterk kontrast til forsvarsministerens tidligere uttalelser i dag, da han kalte NATO et grunnfjell i USAs forsvar.

Nå sier James Mattis, kjent som «Mad dog», at USA vil moderere sine forpliktelser til NATO dersom ikke de allierte øker pengebidraget innen året er omme, melder Associated Press.

Det er ikke kjent hvordan Mattis ser for seg at eventuelle modereringer vil gjennomføres.

Mattis er i Brussel for å delta på toppmøtet i NATO. Donald Trump har selv ytret et slikt ønske flere ganger, ifølge AP og The Seattle Times. Trump-administrasjonen ser på NATO som «et hus som ikke har vært pusset opp siden 1948».

Da Dagbladet møtte NATOs generalsekretær i Davos i januar, avviste han Trumps påstander om at NATO er gammeldags.

USAS FRAMTID: Trump-rådgiver Anthony Scaramucci beskriver NATO som et gammelt hus som ikke er pusset opp siden 1948. Her på en forsamling om USAs framtid. Video: World Economic Forum Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling