Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nancy holdt Jaycee fanget mens mannen var i fengsel

Passet på henne alene i fire måneder - to år etter kidnappingen.

- FORVIRRET:  Nancy Garridos forsvarer sier i dag at Nancy framstår som forvirret. Han antyder at hennes mentale tilstand kan bli et tema i den kommende rettssaken. Foto: 

AP Photo/Steve Yeater/Scanpix
- FORVIRRET: Nancy Garridos forsvarer sier i dag at Nancy framstår som forvirret. Han antyder at hennes mentale tilstand kan bli et tema i den kommende rettssaken. Foto: AP Photo/Steve Yeater/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nancy Garrido (54) og mannen Phillip (58) er begge fengslet for kidnappingen av Jaycee Dugard.

Nancy Garridos forsvarer Gilbert Maines hevder imidlertid at fru Garrido har vært fullstendig styrt av mannen.

I et intervju med CBS's The Early Show beskriver han henne som en «robot» som «gjorde alt mannen ba henne om.»

Gilbert Mainesar har imidlertid et juridisk problem i forsvaret sitt melder ABC News.

Nancy Garrido har tilsynelatende holdt Jaycee fanget på egenhånd mens mannen satt fengslet i fire måneder i 1993 for å ha brutt parolereglene sine. Dette var bare to år etter at Dugard ble tatt med fra en bussholdeplass.

Liten betydning
Dette har liten betydning, mener forsvareren.

- Hvis hun ble kontrollert så trengte han ikke å være der fysisk. Hvis hun kontrollert så ble hun kontrollert, sa Maines på Good Morning America i dag.

- Man kan nok kalle henne et offer, la han til.

Ifølge forsvareren er Nancy Garrido i en svært følelsesmessig preget tilstand.

KIDNAPPET:  Jaycee Dugard ble kidnappet i 1991 da hun var 11 år gammel, men er nå kommet til rette etter 18 år. Foto: REUTERS/Scanpix
KIDNAPPET: Jaycee Dugard ble kidnappet i 1991 da hun var 11 år gammel, men er nå kommet til rette etter 18 år. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer

Han sier at hun savner de to barna Angel og Starlet som mannen fikk med Jaycee mens hun var i fangenskap. Nancy så på Jaycee og barna som familie, sier han.

- De oppførte seg som en familie. Hun savner jentene svært mye. Hun elsker dem, sier han.

- Hun var forvirret. Hun var redd og hun virket litt fortapt. Hun framsto som et skip uten ror, men hun forsto hvorfor hun var der, sa Main etter å ha truffet sin klient i fengselet.

- Deltok i kidnappingen
Ifølge politiet deltok Nancy Garrido i planleggingen og kidnappingen i 1991. Dugards stefar, Carl Prybyn var vitne til bortførelsen. En fantomtegning som ble laget rett etter kidnappingen ut fra hans beskrivelser ligner angivelig så mye på Nancy at politiet ikke er i tvil.

- Nancy var med Phillip da kidnappingen først ble utført. Hun var kvinnen som ble identifisert i en bil. Hun passer beskrivelsen, sa El Dorado-distriktets undersheriff Fred Kollar.

Ekteparet Garrido er siktet totalt for 29 punkter i tilknytning til bortførelsen og voldtektene mot Jaycee Dugard. Ifølge Nancys forsvarer er hun siktet for ca halvparten av punktene i tiltalen.

Han er nå bekymret for at hans klient ikke vil få en rettferdig rettergang på grunn av all meidaomtalen saken har fått.

STYRTE KONA? :Ifølge Nancy Garridos advokat Gilbert Maines kontrollerte Phillip Garrido kona.  Foto: REUTERS/El Dorado County Sheriffs Office/Scanpix
STYRTE KONA? :Ifølge Nancy Garridos advokat Gilbert Maines kontrollerte Phillip Garrido kona. Foto: REUTERS/El Dorado County Sheriffs Office/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media