Nancys siste farvel

Nancy Reagan tok et siste farvel da hun kysset kista med sin ektemann gjennom 52 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): De siste ti åra av ekteskapet var preget av at Reagan hadde Alzheimers sykdom.

-  Det er ti år siden han selv sa farvel. Likevel er det veldig hardt og trist at han nå er borte, sa president George W. Bush i sin tale.

Hans far George H. Bush, som var Reagans visepresident, holdt en sterkt følelsesladet tale og hadde vanskeligheter med å holde tårene tilbake. Han hyllet Nancy Reagan og nevnte også datteren Maureen Reagan, som døde av kreft i 2001.

-  Hun er nå trygt hjemme hos sin far, sa George H. Bush.

Den tidligere britiske statsminister Margaret Thatcher var nær venn og politisk alliert med Ronald Reagan. Thatcher har helseproblemer og var blitt advart mot den lange reisen, men hun deltok likevel i begravelsen. Hennes tale i kirken var tatt opp på forhånd.

-  I levende live var Ronald Reagan en så humørfylt og entusiastisk skikkelse at det var lett å glemme hvilke overveldende historiske mål han hadde satt seg, sa Thatcher.

Etter høytidelighetene i den amerikanske hovedstaden ble kista med Ronald Reagan fløyet tilbake til California. Han ble gravlagt ved sitt presidentbibliotek i Simi Valley ved solnedgang i går kveld.

TAKK OG FARVEL: Kista med tidligere USA-president Ronald Reagan, ble ført fra Capitol Building til National Cathedral, der den høytidelige seremonien foregikk. Men først kysset Nancy Reagan kista med sin ektemann gjennom 52 år.
VAKKERT PAR: Nancy og Ronald Reagan.